Skip to content
Coronavirus

Șase chinezi aflați în izolare într-un hotel din Slatina au fugit. Poliția a întocmit dosare penale

" "

Şase cetăţeni chinezi care se aflau în autoizolare la un hotel din Slatina au părăsit unitatea de cazare fără a înştiinţa autoritățile, motiv pentru care la IPJ Olt a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, a transmis, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

Cei șase chinezi nu prezentau simptome, dar DSP Olt le impusese să se izoleze la hotelul din Slatina în care erau cazați.

" "

”Cele şase persoane nu au manifestat simptome şi nu provin din zona afectată a Chinei. Totuşi, reprezentanţii DSP Olt au instituit pentru ei procedura de autoizolare la respectivul hotel. În data de 28 februarie a.c. aceştia au părăsit unitatea de cazare din Slatina fără a înştiinţa instituţiile abilitate, fapt pentru care la nivelul IPJ Olt s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 352 CP, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, în aceeaşi zi, în jurul orei 18,30, poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizaţi că cei şase cetăţeni s-au cazat la o unitate de cazare de pe raza localităţii Drăgăşani şi imediat au înştiinţat reprezentanţii DSP Vâlcea, pentru dispunerea măsurilor legale”, se arată în  comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit autorităţilor din judeţul Olt, vineri seara, când medicii epidemiologi au mers să le verifice starea de sănătate, au constatat că cei şase chinezi nu mai erau în hotel. Prefectul de Olt, Florin Homorean, a declarat, pentru Mediafax, că poliţia a deschis o anchetă, iar chinezii s-au ales cu dosar penal.

„Din informaţiile primite de la DSP Olt, am aflat că cei şase chinezi au mers la Drăgăşani, ei lucrau la o firmă acolo. Au anunţat DSP Vâlcea pentru asigurarea monitorizării zilnice a acestora până la sfârşitul perioadei de izolare. Personal, am vorbit cu domnul prefect de Vâlcea, care mi-a spus că au ajuns într-un hotel din Drăgăşani, unde sunt izolaţi”, a declarat, corespondentului Mediafax, Florin Homorean.

Prefectul mai spune că nu doar chinezii au încălcat măsurile impuse de autorităţi. Un cetăţean din Slatina a fost surprins plimbându-se prin oraş, deşi trebuia să stea izolat la domiciliu. Acesta a fost amendat de DSP şi riscă dosar penal dacă mai pleacă de acasă.

„Astăzi am mai surprins un cetăţean care nu respectase condiţiile de izolare. A fost identificat de poliţie şi de Direcţia de Sănătate Publică şi a fost sancţionat contravenţional. Este un cetăţean român venit din Italia. I s-a înmânat o notificare scrisă prin care a fost informat că dacă mai pleacă de la domiciliu va fi anchetat cu privire la săvârşirea unei infracţiuni. Atragem atenţia că toţi cei care nu vor respecta măsurile impuse vor fi sancţionaţi. Trebuie să înţeleagă, să respecte regulile, să nu mai părăsească domiciliul dacă sunt izolaţi”, a mai declarat Florin Homorean.

În  momentul de față, în România sunt în carantină 52 de persoane şi alte 8.796 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *