Skip to content
Sănătate

Şase paturi de ATI libere pentru bolnavii de COVID; 1.733 – ocupate

Inquam Photos/Virgil Simonescu

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, la nivel naţional, vineri, există şase paturi disponibile la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID – unul în judeţul Braşov, două în Bucureşti, trei în judeţul Timiş -, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Vineri, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.725 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 de paturi ATI.

La nivel naţional există o rezervă operaţională de 163 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

1.733 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara, faţă de 1.823 raportate miercuri.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *