Skip to content
Politică

Sassu, dezvăluire EXPLOZIVĂ. Macovei, rol nebănuit în cazul Remeș

baricada.ro

Dezvăluire uluitoare făcută de Alexandru Sassu, fost director general al TVR. Acesta a mărturisit, la Romania Tv, că Monica Macovei este cea care a adus în TVR celebra casetă cu „flagrantul” lui Traian Decebal Remeş.

Informaţia este importantă, având în vedere că încă din 2008 CSM a decis că această casetă a plecat de la DNA. Caseta exista ca probă în „Dosarul Remeş” care era în cercetare, nefiind public, aşa că rămâne întrebarea cum a intrat în posesia ei Monica Macovei, care la vremea respectivă era ministrul Justiţiei.

" "

La auzul acestei informaţii, Traian Decebal Remeş a anunţat că o va da în judecată pe Monica Macovei.

„Macovei a fost o ştoarfă. DNA trebuia sa apere dosarul si ea l-a dus la TVR. Asta a facut aceasta femeie. O japiţă ordinară. E ca ştoarfele care se duc peste graniţă cu droguri în ele. Aşa se ducea ea cu actele de la DNA la TVR „, a tunat Remeş.

Caseta video cu „flagrantul” lui Remeş a fost difuzată de TVR în seara de 10 octombrie 2007, în cadrul „Jurnalul”-ului de la ora 19.00, generînd un imens scandal public. Amintim că era vorba despre o înregistrare video în care Decebal Traian Remeş, atunci ministrul Agriculturii, primeşte de la Ioan Avram Mureşan, fostul ministru al Agriculturii, un plic. Procurorii susţin că în acesta s-ar fi aflat 15.000 de euro daţi ca mită de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă.

Până marţi seara, când Alexandru Sassu a făcut dezvăluirea, potrivit căreia cea care a adus caseta în TVR a fost Monica Macovei, toată lumea a presupus că montajul a ajuns în presă de la DNA. Acum aflăm însă că Monica Macovei a adus-o în TVR. Monica Macovei a fusese ministrul Justiţiei pînă în 5 aprilie 2007, după ce, în 13 februarie 2007, Senatul adoptase o moţiune simplă împotriva acesteia cu voturile PNL, partid din care făcea parte Remeş, şi care intrase deja în conflict cu Traian Băsescu, lucru ce a şi dus la prima tentativă de suspendare a acestuia, scrie cotidianul.ro.

Aşadar, după mărturisirea lui Alexandru Sassu, fostul director general al TVR, putem să refacem traseul real al acelei casete montate de DNA: Daniel Morar (șeful DNA de atunci), cu ştirea Laurei Codruţa Kövesi – Monica Macovei – Rodica Culcer.

Din păcate, Monica Macovei nu a putut fi contactată de către PSnews.ro, iar Daniel Morar a refuzat vehement să ofere orice comentariu pe acest subiect.

" "

1 comentariu la “Sassu, dezvăluire EXPLOZIVĂ. Macovei, rol nebănuit în cazul Remeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *