Satu Mare: A fost deschisă prima pârtie din judeţ, la mai bine de 30 de ani de la primele lucrări

Sursa foto: afaceri.news

Prima pârtie de schi din judeţul Satu Mare, cea din zona Luna Şes, a fost deschisă publicului duminică, lucrările fiind începute încă de pe vremea regimului comunist, când s-a făcut o primă defrişare, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, afirmând că este un plămân de dezvoltare economică a zonei.

„De la idee au trecut zeci de ani şi de la implementare – 12 ani. Efectiv, în 2012 au fost finalizate toate licitaţiile pentru toate proiectele şi de atunci au început lucrările, cu toate sincopele. Din 2012 până în 2017 a durat scoaterea din circuitul forestier, a fost un handicap uriaş în realizarea acestei investiţii. Această zonă este plămânul de dezvoltare economică a oraşului Negreşti Oaş şi al întregii zone a Ţării Oaşului.

Cred că este zona zero a turismului din Ţara Oaşului, a turismului sătmărean în ceea ce priveşte acest gen de activităţi şi, de ce nu, regional. Sunt absolut convinsă că de azi încolo această zonă o să se dezvolte extraordinar de mult, toate activităţile economice care generează din astfel de activităţi, şi în HORECA, alimentaţie publică, servicii hoteliere, am creat noi locuri de muncă pentru exploatarea instalaţiei de telescaun, instalaţiei de tunuri de zăpadă, exploatarea echipamentelor de amenajare a pârtiei. De azi încolo, această zonă o să explodeze din punct de vedere al serviciilor”, a declarat Aurelia Fedorca.

Au fost angajate 18 persoane, dar organigrama prevede 30 de posturi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: