Satu Mare: Secţia de Diabetologie a Spitalului Judeţean şi-a suspendat activitatea din lipsă de medici

spital judetean satu mare
sanatatea.tv

Secţia de Diabetologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare şi-a suspendat activitatea, din lipsă de medici, informează unitatea, luni, printr-un comunicat de presă.

„În pofida eforturilor noastre de recrutare de personal medical superior, Secţia şi Cabinetul de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice din unitatea noastră se confruntă cu o criză severă de medici, în contextul în care din efectivul de patru medici, doi medici şi-au încetat activitatea şi alţi doi sunt – unul în incapacitate temporară de muncă şi un altul în concediu de creştere a copilului.

În consecinţă, începând cu data de 01.07.2023, se suspendă temporar activitatea secţiei şi Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice, cu menţiunea că această incapacitate este specifică strict pentru luna în curs, data exactă a reluării activităţii urmând a fi comunicată.

În această perioadă, cazurile medicale în specialitatea amintită vor fi dirijate către unităţile cu paturi şi alţi furnizori acreditaţi din judeţ în baza relaţiilor specifice de colaborare cu unitatea noastră”, precizează sursa citată.

Potrivit unităţii, a fost publicată în mai multe etape scoaterea la concurs a posturilor vacante, însă nu s-a prezentat niciun candidat, în momentul de faţă fiind publicat un anunţ pentru angajarea unui medic specialist/primar cu contract de prestări servicii la nivelul Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice din Ambulatoriul integrat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: