Skip to content
Politică

Savaliuc a pus cătarea pe șefa ICCJ: le cere CSM și Inspecției Judiciare s-o EXCLUDĂ din magistratură

oradestiri.ro
" "

Jurnalistul Răzvan Savaliuc a pus cătarea pe șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ): le cere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și Inspecției Judiciare (IJ) să o EXCLUDĂ din magistratură pe Cristina Tarcea.

Nu personal, ci în numele redacției pe care o conduce (Lumea Justiției). Anunțul a fost făcut duminică pe Luju.ro, din cauza a ceea ce ziariștii de acolo denumesc „derapaj politic condamnabil”.

" "

„In fata derapajelor ingrijoratoare a tot mai multor personaje de la varful Justitiei romane, care sunt numite politc si actioneaza in ultima vreme ca si cand ar fi politicieni, si nu magistrati obligati de lege sa se abtina de la manifestari incompatibile cu functia detinuta, redactia Lumea Justitiei a inteles sa formuleze o noua sesizare la Inspectia Judiciara, precum si la Sectia de judecatori a CSM. De data aceasta impotriva presedintei ICCJ Cristina Iulia Tarcea (foto), care in data de 19 iulie 2018 a acordat un interviu postului Realitatea TV prin care a comentat nepermis cauze aflate pe rol, a proferat amenintari la adresa judecatorilor din subordine, a pus la indoiala legi in vigoare in anumite materii si, cel mai grav, a facut afirmatii cu conotatii politice nepermise, manifestandu-si convingerile impotriva coalitiei majoritare din Parlament, precum si cele pro Klaus Iohannis, care a numit-o in functia de presedinte al ICCJ prin decret, in toamna anului 2016. Interviul dat de Cristina Tarcea la Realitatea TV a revoltat opinia publica, a revoltat magistrati, a revoltat clasa politica, inclusiv pe ministrul Justitiei Tudorel Toader, care pe pagina sa de Facebook a pus intrebarea retorica: «Sa intelegem ca este normal ca un judecator de rang inalt sa faca politica?»” comentează cei de la site-ul citat.

Găsiți AICI plângerea disciplinară pe numele Cristinei Tarcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *