Skip to content
Politică

Savaliuc, concluzie tăioasă: Iohannis și-a pierdut definitiv șansele la un al doilea mandat! EXCLUSIV

ziarulargesul.ro

Jurnalistul Răzvan Savaliuc a acordat luni seară o declarație la cald după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

CITIȚI ȘI: UPDATE Contraatacul lui Tudorel Toader/ Klaus Iohannis a făcut MARELE ANUNȚ privind soarta șefei DNA

Încă de la început, senior editorul de la Luju.ro a subliniat că bătălia nu este încheiată, ultimul cuvânt aparținându-i Curții Constituționale a României (CCR), care va fi sesizată de către ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„Președintele s-a demascat ca fiind un protector al doamnei Laura Codruța Kovesi, unul căruia nu-i pasă de abuzurile și încălcările de lege care se comit în DNA. Nu este nicio nenorocire – în cursul zilei de azi sau mâine, ministrul Justiției va ataca la Curtea Constituțională refuzul de revocare al președintelui României. Jurisprudența CCR este foarte clară: ea a arătat că președintele nu are decât un rol de a semna ceea ce propune ministrul Justiției, întrucât acesta este purtătorul de autoritate asupra procurorilor. Nu e nicio nenorocire: doamna Codruța Kovesi în maximum 30 de zile va fi devastată de Curtea Constituțională a României și, cu aceasta, va fi un episod de tristă amintire încheiat definitiv pentru români”, a explicat Savaliuc.

Pe de altă parte, ziaristul a subliniat că nu se impune suspendarea lui Iohannis, întrucât un asemenea demers i-ar aduce acestuia o atenție nemeritată. În altă ordine de idei: Răzvan Savaliuc a opinat că, prin refuzul de luni, Klaus Iohannis și-a dinamitat șansa de a fi reales în anul 2019.

„Nu cred că se impune suspendarea lui Iohannis. Asta e o decizie politică și eu cred că l-ar face o miză în fața electoratului. Acest președinte nu a făcut nimic – nu e-n stare de nicio acțiune măreață -, iar cererea de suspendare n-ar face altceva decât să-l bage în seamă și să-l reactiveze. Lumea va înțelege la sfârșitul celor 5 ani de mandat că nu a făcut nimic, așa că nu va mai pupa niciun al doilea mandat.

Klaus Iohannis și-a pierdut definitiv șansele la un al doilea mandat, prin refuzul de a o revoca pe Kovesi. Și-a păstrat cei 10-15% susținători fanatici din zona asta extremistă; în schimb, a pierdut orice șansă de a lua un vot majoritar din partea cetățenilor care vor merge la urne la viitoarele prezidențiale, a încheiat gazetarul.

1 comentariu la “Savaliuc, concluzie tăioasă: Iohannis și-a pierdut definitiv șansele la un al doilea mandat! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *