Skip to content
Politică

Savaliuc face instrucție cu „frânarul” Toader. Nepăsarea lui ne costă sute de milioane EXCLUSIV

facebook.com

Jurnalistul Răzvan Savaliuc a oferit luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a făcut instrucție cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Discuția a pornit de la promisiunea guvernantului că în luna august va ieși public cu rapoartele de audit de la Parchetul General și DNA, dar până acum același Toader nu a dat niciun semn de viață.

CITIȚI ȘI: Norica Nicolai, previziuni incomode pentru T. Toader și Tarom: Ar fi îngrozitor de jenant! EXCLUSIV

La rândul lui, senior editorul de la Lumeajustiției.ro și-a exprimat dezamăgirea față de ministru și a atras atenția că inacțiunea acestuia cu privire la remedierea aglomerației din închisori va atrage amenzi de sute de milioane de euro pe an din partea CEDO.

„Este o obișnuință a domniei sale de a spune multe lucruri, dar să nu facă nimic. De când a preluat acest mandat, ministrul Justiției nu face decât să ne promită, dar faptele lui sunt zero absolut. Și dacă va mai continua așa, în octombrie vom lua o condamnare rușinoasă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pe acea hotărâre-pilot anunțată din cauza condițiilor inumane de detenție din penitenciarele noastre, ceea ce va însemna că statul român va trebui să plătească automat fiecăruia dintre cei 27.000 de deținuți câte 3.000 de euro pe an, după modelul Italiei. Asta înseamnă câteva sute de milioane de euro an de an care vor trebui plătiți. Nu știu de unde va avea bugetul acești bani, pe care îi vom plăti din cauza indolenței unor guvernanți care nu înțeleg că problemele de drepturile omului trebuie rezolvate cu prioritate”, a tunat Savaliuc.

Întrebat dacă – în opinia lui – se impune o moțiune simplă din partea opoziției contra lui Tudorel Toader, Răzvan Savaliuc a subliniat că ministrul Justiției trebuie schimbat urgent, întrucât frânează reformele din domeniu.

„După mine, ministrul Justiției trebuie schimbat în secunda 2 din funcție. Este absolut inutil și, după mine, este un frânar al oricăror reforme în sistemul judiciar. Iar de la opoziție nu mă aștept la nimic bun, pentru că opoziția în România se limitează doar la a da în cap celui care este la putere, și niciodată la a găsi o soluție pentru a veni în interesul național, a punctat ziaristul.

Mai mult: Răzvan Savaliuc a atras atenția că „sunt o grămadă de nume” care i-ar puta lua locul lui Tudorel Toader, dar important este nu atât ca viitorul ministru al Justiției să fie competent, cât mai ales să aibă curajul de a face reforme.

„Sunt o grămadă de nume, dar problema nu este că la Justiție trebuie să existe un om priceput, ci un om de curaj și care să știe să comunice, să explice ce măsuri va lua. Pentru că orice decizie se va lua (pe corupție, pe grațiere, pe orice alte probleme care pot fi delicate pentru opinia publică), dacă vii să le explici și știi s-o faci, lumea va înțelege de ce sunt ele necesare. În justiție sunt atât de multe de schimbat și lumea așteaptă să vină o perioadă de normalitate, încât faptul că nu faci nimic în funcția de ministru al Justiției echivalează cu a sabota sistemul judiciar”, a acuzat Savaliuc.

Totuși, în ciuda insistențelor noastre, Răzvan Savaliuc a evitat să pronunțe un nume de posibil ministru al Justiției.

„Nu vreau să dau nume; problema e că mulți ar fi prezumtiv calificați. Important e să aibă curaj ca, odată ajunși în funcție, să facă ceva. Trebuie un om de curaj 100%; altfel, nu contează ce pricepere are”, a încheiat șeful de la Luju.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *