Skip to content
Politică

Savaliuc, fără menajamente despre numirile de la vârful CSM: Este răul cel mai mic! EXCLUSIV

ro.sputnik.md

Jurnalistul Răzvan Savaliuc a oferit vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat noile numiri de la vârful CSM: judecătoarea Simona Camelia Marcu în funcția de președinte și procurorul Codruț Olaru, fost șef al DIICOT, în funcția de vicepreședinte.

Citiți și UPDATE A fost votat noul șef al CSM / Iohannis și Toader, față în față la ședință

În acest context, senior editorul de la Lumeajustiției.ro, a declarat că cele două numiri din fruntea CSM reprezintă ”răul cel mai mic”

Este răul cel mai mic din actualul CSM. Doamna Simona Marcu este membra din tabăra sănătoasă a CSM-ului, din tabăra minoritară, din păcate, a judecătorilor care s-au opus multor încălcări de legi pe care le-a săvârșit secția de procurori în cărdășie cu 2-3 judecători. Alegerea lui Codruț Olaru pentru funcția de vicepreședinte este de asemenea răul cel mai mic din secția de procurori care este absolut contaminată, în sensul că aparține sistemului și a încălcat legea în mod brutal, de nenumărate ori, astfel ne amintim de episodul când 6 judecătoare din CSM nu au dorit să vină la ședință pentru a nu se face cvorul, declarând că se încalcă legea fără nicio reținere și că nu vor să fie părtașe la asemenea încălcări de lege”, a declarat Savaliuc pentru PSNEWS.RO.

Mai mult: Răzvan Savaliuc a atras atenția că ”CSM trebuie să fie preocupat de problemele cetățeanului și nu de falsa problemă a independenței magistraților”.

Speranța mea nu este mare și mi-aș dori ca viitorul CSM să fie preocupat de problemele cetățeanului și nu de falsa problemă a independenței magistraților. Magistrații în România sunt cei mai independenți magistrați din orice stat al Uniunii Europene, deci au puteri maxime, răspundere zero și cetățeanul practic nu există în ecuația aceasta, deci se întâmplă an de an sute de abuzuri îngrozitoare și nimeni nu răspunde pentru ele. Cetățeanul le suportă pe pielea lui. Se distrug toate elitele în România, în mod programat, nimeni nu răspunde, nici măcar când instanțele dau achitări definitive, și sunt cu sutele numai la DNA. Deci asta este problema în 2018 și a a nilor următori, când vor începe să răspundă magistrații pentru ca cetățenii să se simtă siguri în țara lor și să simtă că au un serviciu de justiție care funcționează pentru ei”, a conchis jurnalistul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *