Skip to content
Politică

Savaliuc îi vrea afară din magistratură pe Onea și Savu: Au compromis tot ce s-a făcut bun în DNA! EXCLUSIV

ziarulargesul.ro

Jurnalistul Răzvan Savaliuc a acordat joi o declarație virulentă pentru PSnews.ro, în care a susținut că procurorii Lucian Onea și Alfred Savu, de la DNA Ploiești, ar trebui excluși din magistratură și chiar anchetați penal de către Parchetul General, după ce Inspecția Judiciară a început acțiunea disciplinară împotriva lor, ca urmare a dezvăluirilor făcute de către Sebastian Ghiță în legătură cu pretinsa fabricare de probe în speța Victor Ponta-Tony Blair.

DETALII AICI: Savaliuc îi vrea afară din magistratură pe Onea și Savu: Au compromis tot ce s-a făcut bun în DNA! EXCLUSIV

Pe de altă parte, Savaliuc s-a exprimat elogios la adresa procurorilor din IJ și și-a exprimat speranța că și magistrații din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) vor fi la fel de curajoși cu soluționarea plângerilor penale formulate împotriva unor magistrați din DNA Ploiești.

„Vedem că Inspecția Judiciară dorește să se afle adevărul și că la nivelul Inspecției nu mai există nicio protecție pentru procurorii de la DNA care încalcă legea. Vedem cum acolo există niște procurori-inspectori curajoși, care înțeleg că trebuie să lupte, așa cum luptă toată societatea, pentru eliminarea uscăturilor care compromit Direcția Națională Anticorupție.

Mai departe, îmi doresc ca aceiași procurori curajoși să existe și la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică (din PICCJ – n.r.), unde sunt vreo 15 plângeri penale în lucru la câțiva procurori care se ocupă de «unitatea de elită» de la DNA Ploiești, condusă de Lucian Onea. Și îmi doresc să văd și niște trimiteri în judecată, pentru că probele, faptele aduse în spațiul public despre acești procurori de la DNA Ploiești sunt absolut îngrozitoare! Iar magistrați care se pretează să vorbească în halul ăla, ca niște interlopi, să fabrice dosare și să trimită oameni în judecată fără să existe niciun element probator (pe așa-zise probe pe care ei le-au determinat, le-au falsificat) trebuie să răspundă penal și să nu mai existe niciunul de acest gen în justiția română! a tunat Răzvan Savaliuc.

Întrebat la ce verdict se așteaptă din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în legătură cu triada Lucian Onea-Mircea Negulescu-Alfred Savu, senior editorul de la Luju.ro a luat în calcul excluderea acestora din magistratură.

„Sunt convins că vor fi sancționați, pentru că lucurile au ajuns în spațiul public, revolta oamenilor este extrem de mare și cât ar fi cei de la Secția de procurori din CSM, cât ar fi ei de supuși unor comandamente, n-au cum să facă abstracție de faptul că furia populară s-ar putea abate asupra lor. Deci nu cred că se va mușamaliza nimic și cred că, la fel cum Negulescu a fost exclus din magistratură, la fel vor urma și alte excluderi! Pentru că acești oameni au compromis iremediabil imaginea DNA-ului. Tot ce s-a făcut bun în DNA a fost compromis de acești derbedei (le-aș spune eu)!

M-aștept și cred că trebuie excluși din magistratură – numai și numai pentru limbajul pe care l-au putut folosi. Darămite dacă se va stabili că au falsificat probe, așa cum reiese din discuțiile interceptate! a conchis Savaliuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *