Skip to content
Politică

Savaliuc, prognoză pesimistă privind controalele de la DNA: Mulți inspectori au dosare! EXCLUSIV

ziarulargesul.ro

Jurnalistul Răzvan Savaliuc a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a făcut o prognoză pesimistă cu privire la controalele începute în aceeași zi la DNA de către Inspecția Judiciară din CSM.

Concret, senior editorul de la Lumeajustiției.ro a afirmat că o astfel de acțiune nu are șanse să se concretizeze prin ceva, din cauză că numeroși inspectori de la IJ sunt vizați de dosare ale DNA.

„Nu se va face nimic concret cât timp o grămadă de inspectori la Inspecția Judiciară au dosare penale la DNA, iar acest parchet lucrează cu arma șantajului: oricine i se opune are imediat dosar deschis pe te-miri-ce. Nu contează dacă acuzațiile sunt reale, dacă se vor confirma sau nu vreodată – important este că ele creează o temere, o panică în oricine ar putea să deranjeze acest parchet”, a afirmat Savaliuc.

În altă ordine de idei: ziaristul a criticat răspunsul evaziv dat de către procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în interviul publicat duminică de Ziare.com, la întrebarea legată de sufrageria lui Gabriel Oprea din decembrie 2009. În acest context, Savaliuc a amintit despre poziționarea Codruței Kovesi în legătură cu relația dintre Elena Udrea și Alina Bica.

„A fost o imagine foarte proastă, aceea de sfidare față de întreaga populație. Ea consideră că este un subiect de cancan întrebarea dacă a fost sau nu în casa lui Gabriel Oprea. Nu este pentru nimeni un subiect de cancan, decât pentru ea, ca să-și găsească pretextul de a nu răspunde. Este rușinos pentru un șef al DNA că poate să se preteze la asemenea subterfugii pentru a ascunde adevărul. Ea trebuie revocată din funcție numai pentru faptul că un magistrat de un asemenea nivel refuză să se prezinte în fața comisiei parlamentare și să lămurească opinia publică în legătură cu aceste groaznice bănuieli care o privesc.

În condițiile în care tu te-ai lăudat atunci când au apărut în presă imaginile cu fosta șefă a DIICOT Alina Bica la Paris cu Elena Udrea (care era politician) și tu te-ai bătut cu pumnii în piept, că nu ești de acord ca un magistrat să iasă cu un politician și că tu n-ai fost niciodată în casa vreunui politician în mediul privat, dar tu ești obiectul unei anchete privind prezența ta în seara alegerilor din decembrie 2009 în casă la Gabriel Oprea, dar nu vrei să răspunzi, atunci ai o problemă mare de imagine. Cum nu se poate nega (pentru că există mărturii ale prezenței ei), atunci probabil că, dacă ar spune «da», s-ar compromite în fața opiniei publice. Și atunci bagatelizăm subiectul, spunem că e un subiect de cancan și nu răspundem la asemenea întrebări. Este un subterfugiu foarte simplist, care sfidează întreaga națiune”, a încheiat Răzvan Savaliuc.

1 comentariu la “Savaliuc, prognoză pesimistă privind controalele de la DNA: Mulți inspectori au dosare! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *