Skip to content
Politică

Savu demască „șmecheriile politice” din listele PSD Prahova EXCLUSIV

incomod.ro
" "

Senatorul PRU Daniel Savu (fost PSD-ist) a comentat, pentru PSnews, listele PSD pentru alegerile parlamentare din Prahova, în contextul unei mișcări-surpriză în filiala social-democraților din județ.

Mai exact, presa locală susține că, după multe intervenții și presiuni, pe un loc eligibil la Camera Deputaților a fost pusă Andreea Cosma (fiica fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma), în locul fratelui său Vlad Cosma, cercetat în mai multe dosare de corupție. Însă și Andreea Cosma are probleme penale, ea fiind trimisă în judeacă pentru complicitate la abuz în serviciu.

" "
" "

CITIȚI ȘI: Fetițele baronilor, pe listele PSD la alegerile parlamentare

Senatorul a criticat dur candidații aleși de PSD Prahova pentru alegerile parlamentare, afirmând că lista trebuie să arate „cu totul și cu totul altfel”, iar prahovenii vor recunoaște imediat persoanele cu probleme penale.

„Eu am plecat de la PSD la PRU, iar o parte dintre motivele pentru care am plecat sunt cele pe care le spuneți și se văd foarte clar pe lista PSD de la Prahova. Nu vreau să comentez mai mult pentru că sunt într-un alt partid și  când am plecat din PSD anticipam că se vor întâmpla lucrurile astea. Uitați-vă și pe lista de la Senat și pe listele la Cameră – sunt lucruri pe care  le pot vedea oamenii cu ochiul liber. Nu pot să comentez ce i-a făcut pe cei de la PSD, pe domnul Dragnea care clamează pe peste tot că vrea să aducă oameni noi. Păi, noi cu probleme penale. Din punctul meu de vedere, lista trebuie să arate cu totul și cu totul altfel la PSD Prahova. Prahovenii îi cunosc pe acești oameni de pe liste”, a afirmat Savu, pentru PSnews.

Totodată, Daniel Savu a devoalat o strategie pe care crede că PSD o folosește pentru ca oamenii cu probleme penale să treacă neobservați pe un loc eligibil pe liste: „Dacă ne uităm puțin pe liste, noi care știm și cunoaștem viața politică din Prahova, sunt probabil câțiva oameni care se vor retrage de pe acea listă pentru că poziția respectivă să devină super-eligibilă, dar ea este eligibilă de  astăzi. E numai o șmecherie poltică, plasarea pe un loc neeligibil, numai ca să treacă neobservat. Asta este o strategie pe care probabil o practică partidul în general”.

Nu în ultimul rând, senatorul PRU a reiterat motivele pentru care a plecat din PSD: nerespectarea criteriilor de integritate, oferind un alt exemplu de penal pesedist din Prahova, candidat pentru funcția de senator.

„Din această cauză am plecat: nerespectarea criteriilor de integritate, atât la alegerile locale, cât și la listele generale. Eu am plecat din PSD, când am constatat că nu se respectă criteriile de integritate. În cazul meu, era foarte clar, eram singurul care nu avea probleme cu legea din cei pe care voiau să îi pună la alegerile locale la Ploiești, n-aveau alte opțiuni. Asta e istorie pentru mine. Am anticipat că nici la alegerile parlamentare nu vor fi respectate criteriile de integritate. Uitați-vă ce probleme are domnul Savin, de la Senat (n.r. Emanoil Savin, candidat al PSD Prahova la functia de senator), vedeți câte dosare penale are, a conchis senatorul PRU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *