Skip to content
Politică

Scade numărul de angajați în domeniul construcțiilor

Firma de Constructie

Directorii firmelor din România se așteaptă la o scădere moderată a activității și a numărului de angajați în construcții, până în decembrie, dar și o creștere moderată a prețurilor, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Soldul conjunctural indică percepția managerilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii unui indicator statistic.  Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă, scrie News.ro. În industria prelucrătoare, managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +6%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra tendință de creștere (sold conjunctural +36%), în timp ce pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra scădere (sold conjunctural -20%)”, se arată în comunicat.

Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%). În activitatea de construcții, managerii estimează, pentru următoarele trei luni, o scădere moderată a volumului producției (sold conjunctural -15%). Managerii estimează, de asemenea, o scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -10%). În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +9%). În sectorul comerț cu amănuntul, managerii așteaptă, pentru următoarele trei luni, tendință de creștere moderată a activității economice (sold conjunctural +13%).”

”Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +12%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere a numărului de salariați (sold conjunctural +18%)”, se arată în comunicat. Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +24%). Cifra de afaceri din zona serviciilor, potrivit estimărilor managerilor, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).”

”În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +3%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%)”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *