Producţia industrială din România a scăzut cu 10,2%, ca serie brută, în primele 11 luni ale anului trecut, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce, pe serie ajustată, declinul a fost de 10,5%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.
Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 10,2%, din cauza scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-11,3%), industria extractivă (-10,5%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,4%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, a scăzut cu 10,5%, ca urmare a scăderilor din industria prelucrătoare (-11,4%), industria extractivă (-10,0%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,9%).
PNL, „pe un butoi de pulbere”. Președintele dorit de Rareș Bogdan și aripa anti-Orban la conducerea partidului
O bătaie de joc! Un fost ministru al Sănătății anticipează un eșec al campaniei de vaccinare: ”Va trebui să reluăm totul de la zero”
Cine este Ciprian Teleman, ministrul Cercetării de la USR-PLUS. Firma soției, mandatar financiar pentru USR la alegeri
Premierul Florin Cîţu a stabilit atribuţiile vicepremierilor. Care sunt ministerele coordonate de Dan Barna şi Kelemen Hunor
Klaus Iohannis vizitează centrele de vaccinare amenajate la Romexpo
Potrivit INS, în luna noiembrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 4,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-6,9%) şi industria extractivă (-4,4%).
Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 10,6%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,6%, din cauza scăderilor industriei extractive (-2,7%) şi industriei prelucrătoare (-1,7%).
Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,5%, acrie agerpres.ro.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 3,4%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-10,1%) şi industria prelucrătoare (-4,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 4,4%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,4%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a fost mai mare cu 4,7%, în timp ce industria extractivă şi industria prelucrătoare au scăzut cu 9,8%, respectiv cu 0,8%.