Skip to content
Politică

Scădere importantă a bugetului Capitalei. Ce sectoare rămân fără bani

Consilierii generali au votat, joi, un proiect de hotărâre privind rectificarea negativă a bugetului municipalităţii pe anul 2014. Astfel, Bugetul Capitalei pierde 790 de milioane de lei în urma rectificării făcute de Guvern şi alţi 110 milioane de lei – venituri proprii nerealizate, cele mai afectate fiind RADET, la subvenţiile pentru căldură, şi administraţiile străzilor şi spitalelor, informează Mediafax.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a precizat că banii au fost luaţi de la proiecte de investiţii care nu au fost începute, precum şi „de la toate instituţiile de unde s-a putut lua”. Printre investiţiile care rămân fără finanţare şi care au primit bani la începutul anului se află pasajul pietonal subteran de la Piaţa Romană sau intrarea autostrăzii A3 în Capitală.

Oprescu a spus însă că, deşi s-au tăiat bani, nu există riscul blocării acestei instituţii care să ducă la oprirea căldurii sau apei calde în Capitală.

„Nu mai speriaţi lumea că nu se blochează nimic. M-am adresat preşedintelui Curţii de Conturi care mi-a promis că se reeşalonează datoriile astfel încât conturile RADET să nu fie blocate până la fuziunea celor două instituţii (ELCEN şi RADET n.r.) prin absorbţie, atunci când datoriile vor fi stinse”, a declarat Sorin Oprescu.

De la Administraţia Spitalelor au fost tăiate 36 de milioane de lei, de la Administraţia Străzilor – aproximativ 80 de milioane de lei, de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) – 18 milioane de lei, iar de la RATB – aproximativ 6,7 mil de lei, acestea fiind printre instituţiile cele mai afectate de rectificarea negativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *