Skip to content
Economie Societate

Scăderea producţiei industriale a accelerat în august, înregistrând un minus de 7%

Producţia industrială a scăzut în luna august cu 7% ca serie brută, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, o contracţie mai mare decât cea înregistrată în iulie, arată datele transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, producţia industrială a scăzut cu cu 3% ca serie brută şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În iunie, producţia industrială a scăzut, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 6,6%, ca serie brută.

În august, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7%, respectiv cu 6,7%.

Producţia industrială a scăzut ca efect al scăderilor din industria extractivă, respectiv producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9% fiecare) precum şi din industria prelucrătoare (-6,6%), scrie news.ro.

În primele 8 luni, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 1,6%, din cauza scăderilor înregistrate de industria extractivă (-2,4%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2,2%) şi industria prelucrătoare (-1,5%).

În anul 2018, comparativ cu anul 2017, producţia industrială a fost mai mare cu 3,5% ca serie brută.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *