Scandal al achizițiilor publice în Marea Britanie. Camera Lorzilor a cheltuit zeci de mii de lire pe șampanie

Sursă foto: Freepik.com
Sursă foto: Freepik.com

În contextul crizei de costuri care lovește puternic populația britanică, date obținute prin Legea Libertății de Informare au dezvăluit că membrii Camerei Lorzilor au achiziționat anul trecut șampanie în valoare de 90.000 de lire sterline.

Potrivit datelor obținute de Partidul Național Scoțian (SNP) și citate de Guardian, lorzii britanici au achiziționat 1.589 de sticle de șampanie, cea mai ridicată cantitate din ultimii cinci ani.

Aceste achiziții au fost făcute atât pentru evenimente din cadrul Camerei Lorzilor, cât și pentru magazinul de cadouri al instituției.

Tommy Sheppard, deputatul SNP pentru Edinburgh East, a declarat că un parlament în care membrii nealeși se bucură de șampanie scumpă și primesc 342 de lire sterline pe zi doar pentru prezență nu este potrivit pentru a reprezenta în mod corespunzător oamenii.

Conform datelor eliberate în urma unei cereri de informații, s-a constatat că, pe parcursul anului, au fost cumpărate 1.589 de sticle de șampanie, la un cost total de 88.987 de lire sterline, aproximativ 56 de lire sterline fiecare.

Costul a crescut ușor față de totalul din 2022, când au fost vândute 1.580 de sticle la un cost de 85.462 de lire sterline.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: