Skip to content
Politică

Scandal cu veterani de război la Primăria Sfântu Gheorghe

 

Mai mulţi veterani din Al Doilea Război Mondial, precum şi cei răniţi pe fronturile din Afganistan şi Irak au avut parte de scandal, marţi, la Primăria Sfântu Gheorghe.

Ei au participat la o ştafetă istorică – recrearea modului în care a fost eliberat Ardealul în 1944 de sub ocupaţia străină. Ştafetele vor străbate 20 de oraşe din Transilvania şi vor ridica drapelul românesc pe clădirile simbolice ale localităţilor, relatează antena3.ro.

Primul oraş este chiar Sfântu Gheorghe, unde Primăria a încercat în mai multe rânduri să împiedice arborarea drapelului.

Totuşi, veteranii români nu au fost lăsaţi să arboreze steagul românesc pe Primăria din Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Arpad le-a transmis că drapelul va fi arborat cu altă ocazie, dar nu marţi.

Unul dintre veteranii prezenţi acolo a spus că, în acest caz, va face „cerere la Dumnezeu”.

A trecut aproape un an de când primăria Sfântu Gheorghe a dat jos drapelul, iar militarii care au fost răniţi în teatrele de operaţiuni voiau să repare această nedreptate. Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie străină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe 8 septembrie 1944, zi în care Armata Română a arborat drapelul tricolor pe turla Primăriei, ca simbol al libertăţii.

Ştafeta veteranilor va străbate 20 de oraşe din Transilvania, iar drapelul românesc va fi arborat pe clădirile simbolice ale localităţilor.

1 comentariu la “Scandal cu veterani de război la Primăria Sfântu Gheorghe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *