Skip to content
Politică

Scandal de amploare în USR după ce Florina Presadă a demisionat. Barna, acuzat că împarte funcții „pe prietenii”

Inquam Photos / George Călin

Un amplu scandal a pornit vineri dimineață în Uniunea Salvați România (USR), după ce fostul senator USR Florina Presadă, și unul dintre cei mai vocali membri ai partidului, a anunțat că demisionează.

”Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație.

Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR. Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe”, a scris Presadă.

DETALII AICI: Cutremur în USR. Florina Presadă a demisionat din partid: Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că mai mulți USR-iști au postat mesaje, vineri dimineață, pe grupul intern în care i-au acuzat pe cei din conducerea partidului că împart funcțiile doar pentru prieteni, și nu după competențe sau rezultatele obținute la alegeri. USR-iștii au amenințat că vor mai urma multe demisii dacă Barna și echipa lui vor continua să împartă funcțiile între prieteni.

Totodată, la această oră sunt și multe organizații în țară care reclamă faptul că Dan Barna și liderii de la centru nu ar mai avea nici un dialog cu teritoriul și că nu îi promovează în funcțiile care revin alianței USR PLUS după negocierea din coaliția guvernamentală cu PNL și UDMR. Nemulțumirile vin să agite și mai tare apele pe fondul pregătirii pentru congresul în care USR și PLUS vor fuziona, urmând să fie aleasă noua conducere a formațiunii rezultate.

PS News a scris zilele trecute că tot mai mulți USR-iști din echipa Barna se tem că Cioloș ar putea să preia conducerea alianței la Congres. „Mesajul postat de Cioloș pe Facebook, după ce Berbeceanu și-a anunțat plecarea, a stârnit furia multor USR-iști, care i-au scris imediat lui Barna. Sunt mulți USR-iști care se tem că Cioloș vrea să le fure partidul, asta e una dintre cele mai mari îngrijorări în partid zilele acestea. Mulți se tem și că nemulțumiții din partid se vor duce de partea lui Cioloș”, declarau surse politice pentru PS News.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *