Skip to content
Politică

SCANDAL de proporții în ALDE! Cum s-a descotorosit Tăriceanu de Ariton EXCLUSIV SURSE

hunedoaralibera.ro

Potrivit surselor PSnews.ro, răsunătoarea demisie a lui Ion Ariton (fost ministru al Economiei în Guvernul Emil Boc) de la cârma ALDE Sibiu a fost forțată chiar de șeful grupării, Călin Popescu-Tăriceanu, aflat în plin război cu acesta.

În realitate, Ion Ariton s-a grăbit, miercuri, să-și trâmbițeze demisia, după ce i s-a transmis că Tăriceanu a dat dispoziția să fie suspendat pe motiv de… neplată a cotizației!

Pus pe făraș pentru neplata cotizației de partid

Găselnița statutară privind suspendarea pentru neplata cotizației a fost ultima ”armă” pe care Tăriceanu a folosit-o pentru a provoca demisia lui Ariton, căruia i-a imputat, în spatele ușilor închise, ”păcate” mai mari decât faptul că, într-adevăr, nu și-a plătit dările către partid, deși – având în vedere că e fost director al Petrom Sibiu – este exclus să nu fi avut de unde. La scurt timp după ce a aflat că este protagonistul unei suspendări inevitabile, Ion Ariton s-a grăbit să anunțe că își dă demisia din toate funcțiile, evitând cu abnegație orice alte comentarii. În fapt, așa cum veți afla din cele ce urmează, debarcarea lui Ariton reprezintă ultimul episod al unei îndelungate animozități.

Cronica unei marginalizări

Potrivit surselor PSnews.ro, neînțelegerile cu Tăriceanu au izbucnit în decembrie 2016, când Ariton (deși se lăuda că e ”arhicunoscut” în Sibiu și că va face ”o figură frumoasă”) nu a reușit să intre în Parlament, iar organizația a înregistrat rezultate de toată jena, cu mult sub așteptări. Drept urmare, Tăriceanu l-a exclus pe Ariton din orice calcul privitor la propunerile ministeriale (deși acesta chiar se aștepta să fie luat în considerare!) și l-a marginalizat pe linie de partid, asigurându-se (la congresul din aprilie 2017) că fostul director al Petrom Sibiu nu se regăsește printre cei 33 de membri ai conducerii ALDE.

Caterincă de partid

Pe de altă parte, Tăriceanu i-a tot reproșat lui Ariton că, deși și-a luat un angajament în acest sens, nu a dezvoltat deloc filiala din Sibiu, care se află în exact aceeași situație ca și acum doi ani. Paharul s-a umplut la finalul lunii trecute, când la urechea lui Tăriceanu a ajunz zvonul că Ion Ariton nu se ferea să ironizeze, în discuțiile pe care le purta în compania colegilor de partid, năucitoarele perle comise de noul ministru al Energiei, Anton Anton (prieten al șefului ALDE), cu prilejul spumoaselor audieri parlamentare aferente numirii Cabinetului Dăncilă.  

Achitat în 2 dosare, membru în 4 partide

Puțini sunt cei care își mai amintesc că, în 2003, Ion Ariton a fost cercetat pentru abuz în serviciu și fals intelectual chiar de actuala șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi (în perioada aceea, procuror la Parchetul Tribunalului Sibiu), într-un dosar care acuza un prejudiciu de peste 7 miliarde lei vechi adus companiei Petrom Sibiu. Finalmente, Ariton avea să fie scos de sub urmărire penală (laolaltă cu celelalte opt persoane cercetate), întrucât nu s-au identificat probe clare de vinovăție. De asemenea, Ariton avea să fie singurul achitat din Dosarul ”Gala Bute”, în care principalul acuzat a fost Elena Udrea. La fel ca majoritatea colegilor săi din ALDE, Ariton este un prolific traseist politic, de-a lungul timpului activând în nu mai puțin de patru partide: PSD (2002-2003), PDL, PNL și, finalmente, ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *