Skip to content
Politică

Scandal de proporții la Primăria Sector 5. Daniel Florea a încercat să intimideze consilierii

Un scandal de amploare a avut loc la ultima ședință de consiliu a Sectorului 5. După ce mai multe dăți la rând reprezentanții presei și a societății civile au fost împiedicați să intre la ședințele consiliului local, de această dată primarul PSD Daniel Florea ar fi adus mai multe persoane de etnie rromă din zonele defavorizate pentru a jigni, huidui și amenința.

Întrunirea a avut loc la Teatrul Elisabeta, iar sala de aproximativ 200 de locuri a fost umplută cu persoane agresive care au perturbat ședința consiliului local în care ar fi trebuit să se voteze anumite proiecte pentru comunitate.

”NOI MUNCIM PENTRU OAMENI, PNL SI USR ISI BAT JOC DE EI! Fara nicio explicatie, de 11 ori consecutiv, consilierii PNL si USR s-au opus construirii de locuinte sociale si de parcari, afectand direct, in mod grav, interesele a cel putin 2.000 de familii care locuiesc in Sectorul 5.”, a reacționat primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, pe pagina sa de facebook.

(Oamenii aduși de primarul Daniel Florea pentru a intimida consilierii Opoziției)

Contactat pentru un punct de vedere cu scopul de a face lumină în acest scandal, liderul de grup al consilierilor PNL Sector 5 Bogdan Jelea ne-a oferit o explicație cu privire la acuzațiile primarului:

”Primarul Daniel Florea a profitat de persoane sărace și ușor de manipulat, aduse din zonele defavorizate, ca să ne intimideze și să ne amințe dacă nu votăm proiectele propuse. Până și o parte din consilierii PSD s-au arătat jenați și surprinși de toată situația. Ca să nu mai vorbesc de salariații Primăriei, obligați probabil să umple sala. Tristă imagine pentru sectorul nostru, dovadă de neputință și disperare. Totul pornind de la faptul că noi am respins, pentru a șaptea oară, cred, două inițiative cel puțin suspecte. Unii le-ar numi adevărate tunuri, eu sunt mai rezervat. Este vorba de două proiecte, unul vizând fiind un cămin de nefamiliști, dezafectat, de pe vremea lui Ceaușescu, care are o singură baie la un coridor. Deci vă dați seama ce bătaie de joc față de oamenii săraci, cărora li s-ar oferi acolo locuințe sociale. Estimarea e de 1,5 milioane de euro pentru 40 de apartamente, adică peste preturile locuințelor în imobile nou construite. Al doilea proiect este un teren de câteva sute de metri pătrați, pe care domnul primar intenționează să îl transforme într-o parcare. Proiectele sunt nu doar inoportune din pricina costurilor, sau extrem de dubioase din punct de vedere legal, ci vin în contradicție cu realitatea: când 3 ani de zile, tu ca primar, cu o majoritate confortabilă, nu reabilitezi o parcare existentă, nu anvelopezi un bloc, nu esti in stare să modernizezi o școală sau un parc, cum să sperăm că poți duce la bun sfârșit aventuri imobiliare mai mult decât dubioase?

Cel mai trist este că bieții oameni, cazuri cu adevârat sociale, care ar avea într-adevăr nevoie de ajutor și sustinere, sunt batjocoriti şi folositi. Este inuman și condamnabil! S-a ajuns până acolo încât au fost instigați împotriva noastra, mințiți fiind că din pricina opozitiei nu le poate repara Primăria dantura gratuit! Sună incredibil, dar e un fapt.”” a declarat consilierul PNL pentru PSNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *