Skip to content
Coronavirus

Scandal după ce Ministerul Sănătăţii a propus transferul pacienţilor suspecţi sau diagnosticaţi cu coronavirus de la Galaţi la Brăila

www.spitalbraila.ro www.spitalbraila.ro

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi propune Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, din dispoziţia Ministerului Sănătăţii, transferul pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus din judeţul Galaţi în spitalele din Brăila urmând ca spitalele din Galaţi să preia pacienţii non infectaţi, precum şi cazurile de obstetrică – ginecologie confirmate cu Covid – 19. Propunerea este criticată în termeni duri de primarul Brăilei, Marian Dragomir şi de europarlamentarul PSD Mihai Tudose

Printr-o adresă transmisă de către DSP Galaţi către DSP Brăila se propune ca pacienţii din judeţul Galaţi, suspecţi/confirmaţi cu COVID 19 care prezintă patologie asociată şi necesită asistenţă medicală de specialitate să fie dirijaţi către unităţile sanitare din judeţul Brăila, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila şi Spitalul de Psihiatrie Sf Pantelimon Brăila iar pacienţii non Covid 19 să fie dirijaţi către spitalele de specialitate din Galaţi.

Prin aceeaşi adresă se propune ca femeile cu probleme ginecologice şi gravidele confirmate covid 19 să fie dirijate către spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Buna Vestire Galaţi.

În finalul adresei, DSP Galaţi, care invocă o dispoziţie a Ministerului Sănătăţii, transmite că aşteaptă luni un punct de vedere de la DSP Brăila cu privire la aceste măsuri.

Propunerea DSP Galaţi de a aduce toţi bolnavii de coronavirus şi suspecţii, cu excepţia gravidelor, în spitalele din Brăila a stârnit un val de critici dure din partea primarului oraşului Brăila, Marian Dragomir şi a europarlamentarului Mihai Tudose, cei doi precizând că nu vor permite ca oraşul Brăila să fie folosit în acest mod.

Inconştienţă? Prostie în cea mai acută formă? Servilism? Strategia unor idioţi este, mai nou, să mute nişte bolnavi confirmaţi sau nu între judeţele Brăila şi Galaţi. Aveţi spre lectură adresa de la Ministerul Sănătăţii… Deci, când toată lumea a constatat că ,,foiala” duce la răspândire, când cea mai folosită expresie este: staţi acasă! Acum cineva vrea să facă schimburi de bolnavi între judeţe…. căci nu-i aşa, dacă scăpam cu bine?Guvernul, căci acum pe perioada de urgenţă el, guvernul, e ,, şeful” absolut al spitalelor, nu poate să facă cumva ca fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să aibă condiţii pentru izolarea şi tratarea bolnavilor de Covid-19?!?!?! Vrea cineva să ,,scape“ de cele două judeţe? Nu l-am auzit pe foarte vocalul prefect de Brăila cu vreo atitudine, poziţie, ceva care să-i justifice prezenţa în fotoliul de prefect…. Sau tăcerea lui este preţul pentru un loc pe listele de la parlamentare… Oricum, demisia lui cred că va fi firească dacă aşa ceva se va întâmpla…. Poate o singură excepţie putem face…. Un loc la psihiatrie la Brăila pentru cel care a gândit această schemă de turism interjudeţean cu bolnavi contagioşi… Nu o să-l ajute, dar măcar să arătăm că suntem gazde bune….”, a scris pe Facebook europarlamentarul Mihai Tudose

La rândul său, primarul Brăilei, Marian Dragomir a scris pe Facebook că nu va accepta propunerea DSP Galaţi, notează news.ro.

Directia de Sănătate Publică Galaţi PROPUNE: toți pacienții fără COVID 19 din spitalele din Brăila să fie mutaţi în spitalele din Galaţi. Pacienţii care sunt confirmaţi cu COVID 19 din Brăila si Galaţi să fie trataţi doar la Brăila. De ce nu şi la Galaţi? De ce mutaţi bolnavii dintr-un judeţ în altul? Pentru că la Brăila: Prefectul şi unii sefi de deconcentrate sunt slugi umile? Cei din alte județe sunt mai „şmecheri”? Această propunere nu poate fi acceptată deoarece nu putem permite ca Brăila să se transforme în orasul COVID 19 în timp ce alte oraşe „exportă” la noi acasă bolnavii infectaţi. Luni dimineaţă Primăria Municipiului Brăila va transmite adresă oficială către toate instituţiile implicate, astfel încât această propunere să nu fie niciodată pusă în practică. Este normal să tratăm cu maximă responsabilitate brăilenii care vor avea coronavirus, DAR nu trebuie să acceptăm niciodată să ne transforme în oraşul infectat. Voi cere demisia celor care vor accepta această bătaie de joc. Solicit public prefectului să nu mai accepte astel de lucruri. Oricât vă vor impune de la Bucuresti să păstrați secretul, noi tot vom afla şi nu putem lăsa pe nimeni să-şi bată joc de Brăila.” a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *