Skip to content
Politică

Scandal în campanie pe miliarde de lei. PSRO acuză ALDE de pomeni electorale şi cheamă DNA-ul

Scandal în campanie pe miliarde de lei. Partidul Social Românesc (PSRO) acuză că Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) oferă pomeni electorale, făcând, în acest sens, apel la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

PSRO cere sesizarea instituțiilor statului după ce preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea (recent trecut de la PNL la ALDE), a dat, „în condiții suspecte”, cu doar o lună și jumătate înainte de alegeri, 12 miliarde de lei din bani publici către aproximativ 1500 de giurgiuveni.

„Acești bani, numiți în mod incorect «ajutoare financiare», ajung chiar și la suma de 2000 de lei de persoană, o premieră istorică în activitatea Consiliului Județean”, se plâng oamenii lui Mircea Geoană.

Mai mult – acuză PSRO -: consilierii judeţeni care au cerut să vadă aceste cereri de sprijin financiar pentru a verifica veridicitatea și motivul acordării lor au fost refuzaţi de oficialii CJ Giurgiu.

Consider că este vorba de o acţiune de acordare a unor pomeni electorale, să nu-i spun mită electorală. Nu spune nimeni că giurgiuvenii nu merită sprijin financiar. Din contră, sunt cazuri dramatice, de oameni care merită şi trebuie ajutaţi, însă aceştia nu se regăsesc pe listele propuse de domnul Mustăţea, deşi ştiu că au depus cereri pentru a primi ajutor. Este cel puţin ciudat numărul enorm al acestor beneficiari, precum şi momentul ales de a repartiza aceşti bani. De ce domnul preşedinte al CJ Giurgiu nu i-a sprijinit financiar până acum?” a declarat Liliana Ciobanu, candidatul PSRO la Primăria Giurgiu, cerând ca Instituţia Prefectului să se autosesizeze şi să verifice legalitatea acordării acestor bonificaţii financiare.

„Deși vom lăsa instituțiile statului să își facă treaba, vrem să sesizăm o modă a celor de la ALDE, care au început în Giurgiu, pe toate căile, o adevărată campanie de manipulare. Partidul domnului Călin Popescu Tăriceanu recurge și la metode pe care cu toții le credeam îngropate. Reprezentanții ALDE racolează noi membri cărora le sunt promiși bani de la stat dacă decid că candideze pe listele lor. În mod evident, o altă minciună electorală. Vrem să informăm cetățenii, și pe această cale, că din acest an s-a stabilit rambursarea cheltuielilor de campanie de la bugetul de stat, prin Autoritatea Electorală Permanentă, cu două condiţii. Prima condiţie vizează faptul că partidele, alianţele politice şi candidaţii independenţi trebuie să obţină minimum 3% din totalul voturilor valabil exprimate. A doua condiţie este ca partidele, alianţele politice şi candidaţii independenţi să se încadreze în limitele de cheltuieli stabilite de lege”, mai transmit cei de la PSRO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *