Skip to content
Politică

UPDATE Scandalul se adâncește. Parlamentul a votat numirea Irinei Radu la şefia TVR. Liberalii contestă

UPDATE 11:44

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a admis marţi propunerea de numire a Irinei Radu în funcţia de preşedinte – director general al SRTv.

Decizia a fost luată cu 304 voturi „pentru” şi opt „împotrivă”.

În sală au fost prezenţi 230 de deputaţi şi 82 de senatori. Cvorumul de şedinţă este de 271, potrivit agerpres.ro.

Totodată, liberalii, nemulțumiți, au anunțat că vor contesta la Curtea Constituțională Română această decizie.

————–

Scandal în Parlament!

Plenul reunit al celor două Camere votează marți propunerea Comisiilor pentru cultură pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR, Irina Radu. Însă există riscul ca şedinţa să nu aibă cvorum ,după ce PNL a plecat din plen.

Aleșii fac astăzi o noua încercare pentru validarea unui nou șef la TVR! Pana acum, nicio propunere făcută de Consiliul de Administrație nu i-a mulțumit pe deputați și senatori, respingând de fiecare data candidații nominalizați.

Monica Ghiurco a primit luni aviz negativ din partea Comisiilor de cultură ale Camerei Deputaților și Senatului, fiind înregistrate 23 de voturi „împotrivă” și unul „pentru”.

La propunerea deputatului PSD Florin Pâslaru, cele două comisii au decis, prin vot, să o audieze și pe Irina Radu, chiar dacă CA al TRV a recomandat-o pe Ghiurco pentru această funcție.

Irina Radu a primit aviz pozitiv din partea Comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru a ocupa funcția de președinte – director general al SRTv. Pentru numirea acesteia au votat 25 de deputați și senatori. Nu a primit niciun vot „împotrivă”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *