PSnews

Recent

UPDATE SCANDAL în Parlamentul României. Statutul magistraților, supus la vot

cugetliber.ro

UPDATE 16:01

Ședința din Camera Deputaților privind Legile Justiției de miercuri a fost reluată, după ce membrii Partidului Național Liberal (PNL) au părăsit sala, iar membrii USR continuă să protesteze pe tribuna principală.

Președintele de ședință, Gabriel Vlase, folosește un microfon portabil pentru a conduce discuțiile parlamentare, conform Agerpres.ro.

Deputatul USR Stelian Ion, — membru în Comisia specială pentru legile Justiției — a expus motivele protestului de la o portavoce, întrucât microfonul a fost tăiat de președintele de ședință, Gabriel Vlase.

—————–

S-a lăsat cu scandal, miercuri, în Parlamentul României, în cadrul discuțiilor privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Amintim că Iordache, fost ministru al Justitiei, a anuntat ca PSD va sustine la plen altceva decat a votat in cadrul comisiei speciale in cazul articolului privind actiunea in regres. Concret, isi va vota propunerea initiala la raspunderea magistratilor, aceea ca statul sa se indrepte obligatoriu impotriva magistratului prin actiune in regres, desi, in comisia speciala, si-a respins propriul amendament si a votat in favoarea variantei propuse de asociatiile magistratilor – UNJR si AMR, care prevede ca „statulul ii revine dreptul”

În acest context, până la iscarea unui adevărat scandal chiar în Parlamentul României, a mai fost doar un pas.

Stelian Ion (USR) a precizat de la tribună că sunt amendamente care nu au fost incluse in raport.

„Nu stiu daca s-a intampla cu intentie sau din pura intamplare, oricum ar fi e foarte grav. Sunt amendmaente care nu au fost incluse in raport. Am avut o intelegere pe care o consider a unor oameni de onoare. Am avut intelegerea ca amendamentele respinse in comisia speciala sa se regaseasca in raportul final. Sunt multe amendamente care nu au fost incluse in raport: Art. 15 alin 3, 26, alin 2, etc. De aceea se impune retrimiterea la comisie. Va rog sa constatati ca a fost o graba nemaipomenita, s-au facut greseli foarte mari.

Nu a exista transparenta pentru ca nu am putut invita organizatii ale magistratilor care au alt punct de vedere cu al dumneavoastra”.

Mai mult, Turcan cere ca fiecare amendament trebuie dezbatut. Si USR cere ca fiecare amendament sa fie citit.

Revenim cu amănunte

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi