Skip to content
Politică

Scandal în partidul ”fără penali”! Candidatul USR la Primăria Cluj-Napoca amenință că se retrage, după ce partidul a pus un penal pe lista de consilieri

Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul USR-PLUS la Primăria Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a amenințat că nu va mai candida pentru funcția de primar. Mai mult, el a spus că își va da demisia din partid pentru că pe lista de consilieri locali a USR-PLUS se află un fost condamnat penal.

”Azi, Comisia Națională de Arbitraj a validat candidatura lui Traian, fost condamnat penal.

Așa cum am promis, îmi voi retrage candidatura la Primăria Cluj-Napoca dacă se va insista cu prezența lui Traian pe lista de consilieri locali. Nu voi participa la o competiție politică niciodată cu un membru al echipei fost condamnat penal.

Luni, voi face public anunțul oficial de retragere, inclusiv demisia mea din USR”, a scris Emanuel Ungureanu pe un grup intern de Facebook al USR.

Dar, după puțin timp, deputatul nu a mai fost atât de sigur că se retrage. Emanuel Ungureanu a declarat pentru jurnaliștii de la Ziua de Cluj următoarele: „Nu o să mă retrag din cursa pentru Primăria Cluj-Napoca.

Este o chestiune controversată cu un membru USR care s-a strecurat pe listă, fără să știm că a avut o condamnare penală, și partidul o să rezolve problema. Este foarte clar că eu nu pot să mă prezint în campania electorală cu un fost condamnat penal, toată lumea știe că este imposibil acest lucru.

Astfel, partidul va găsi o soluție, care va fi ea, contează mai puțin. Candidatura mea este valabilă, este cert acest lucru și sunt convins că și colegii mei vor găsi înțelepciunea colectivă să rezolve această problemă”, a declarat Emanuel Ungureanu pentru ZIUA de CLUJ.

Cine este ”Traian”?

”Traian” cel menționat de Emanuel Ungureanu este Traian Daniel Mihai, student la medicină și locul 2 pe lista candidaților la forul municipiului Cluj Napoca.

În ceea ce privește dosarul penal, potrivit actualdecluj.ro, în urmă cu mai mulți ani, Traian Daniel Mihai a fost implicat într-o altercație.

„A ieșit cu soția, iar cineva s-a luat de ea. Traian l-a lovit cu pumunul pe cel care i-a insultat soția. A fost deschis proces, iar instanța i-a aplicat o amendă penală lui Traian, de 500 de lei. Omul a fost reabilitat, dar sigur, a rămas dosarul și amenda penală”, a povestit un membru USR Cluj.

Emanuel Ungureanu și Traian Daniel Mihai, pe vremea când erau prieteni apropiați (Foto: actualdecluj.ro)

Deși Ungureanu afirmă că Traian Daniel Mihai ar fi ascuns această problemă, în realitate nu s-a întâmplat deloc așa, mai scriu ziariștii de la Actual de Cluj. Dimpotrivă. În urmă cu mai bine de un an, când a anunțat ca ar dori să candideze, Traian Daniel Mihai și-a anunțat colegii din Biroul Național. „Nu am specificat în cererea de adeziune, pentru că nu mi-am dat seama că aceasta poate fi o problemă…”, le-ar fi spus el colegilor săi din conducerea USR Cluj. Aceștia i-au răspuns că de vreme ce este reabilitat, nu mai poate fi vorba de o problemă, că i-au discutat cazul și că poate să-și înscrie liniștit candidatura.

De altfel, conversația dintre Traian Daniel Mihai și membrii conducerii USR Cluj a fost printată și a ajuns pe masa Comisiei naționale de Arbitraj a USR, motiv pentru care s-a decis ca el să nu fie scos de pe lista candidaților la Consiliul Local.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *