Skip to content
Politică

Scandal în PMP: Elena Băsescu îl ameninţă pe Mihai Neamţu că îl dă în judecată. Ea e principala vizată pentru eşecul partidului la alegerile din 6 decembrie

Facebook/Elena Basescu

Partidul Mişcarea Populară continuă să se afle în plin scandal deşi au trecut mai bine de două săptămâni de la alegerile din 6 decembrie, când partidul lui Traian Băsescu a ratat pragul de 5% care i-ar fi permis intrarea în Parlament.

După demisia preşedintelui Eugen Tomac, o altă persoană a fost găsită “ţap ispăşitor” pentru eşecul de la Alegerile Parlamentare. Estevorba despre Elena Băsescu, despre care Mihai Neamţu a spus că este un exemplu de “nepotism şi clientelism”, ea fiind una dintre candidaţii la alegerile parlamentare.

Favoritism, nepotism și clientelism. Pe lângă o mână de candidați onorabili, cu scoruri foarte bune-n Republica Moldova, Maramureș, Bistrița sau Timiș, ne-am procopsit cu anonimi, nulități sau foști condamnați penal. Nuca de pe coliva de la căpătâiul partidului a fost candidatura unei doamne (și a unei mame) pe care o respect, dar care n-avea tracțiune electorală: Elena Băsescu. Oare le-am transmis alegătorilor un mesaj despre meritocrație? A fost gestul politic care a făcut diferența: la 6 decembrie, partidul a coborât sub pragul electoral.”, a scris Mihai Neamțu în analiza sa.

În replică, Elenei Băsescu, îl ameninţă pe Neamţu cu tribunalul Ea a publicat pe pagina sa de Facebook o notificare prin avocat, consoderând că a fost supusă la atacuri și jigniri. Ea îi cere lui Mihai Neamțu să retracteze cele spuse la adresa ei.

“Afirmațiile dumneavoastră se caracterizează printr-un limbaj profund denigrator, modalitatea de exprimare, cuvintele utilizate, contureaza faptul ca ați actionat cu intentia directă de a aduce prejudicii subsemnatei, dumneavoastră având reprezentarea și conștientizând efectele unor astfel de afirmații, acestea putând fi accesate oricând, de oricine și trimise mai departe către alte persoane, aspect ce indică efectul imediat, intens produs de aceste afirmații și posibilitatea de accesare continuă a acestora;

(…)Notificare prin care vă solicit imperativ următoarele:

  1. Să procedați de îndată la eliminarea afirmatiilor din conținutul mesajului

dumneavoastră privind persoana subsemnatei, precum și a tuturor comentariilor generate de afirmațiile dumneavoastră pe pagina proprie de Facebook care mă privesc”, a scris Elena Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *