Skip to content
Politică

Scandal în PNL! Blaga vrea să conducă din umbră

ziuadecj.realitatea.net

PNL stă pe un butoi cu pulbere, după ce Vasile Blaga este urmărit penal într-un dosar anchetat de procurorii DNA. Fostul copreședinte PNL vrea să conducă din umbră, după ce problemele cu justiția l-au constrâns să facă un pas în spate.

Vasile Blaga s-a prezentat joi la sediul PNL și a precizat că se va implica în viața partidului în continuare.

„O să ţin aproape, o să mă implic, din poziţia de simplu membru o să contribui la partid”, a spus Blaga, înainte de a intra în sediu, unde, peste câteva ore avea să facă o criză de nervi din cauză că Eugen Nicolăescu declarase în faţa presei că PNL nu are nevoie ca în locul lui Vasile Blaga să fie numit un alt copreşedinte, pentru că „fuziunea dintre PNL şi PDL s-a încheiat”, a spus fostul copreședinte PNL.

Potrivit unor surse citate de bn24.ro, Vasile Blaga a avut un schimb dur de replici cu Eugen Nicolăescu și s-a enervat văzând că vechii liberal intenționează să meargă cu un singur lider. Mai exact, vechii liberali o susțin pe Alina Gorghiu la conducerea partidului, în timp ce Blaga și-o dorește pe Adriana Săftoiu pe fotoliul de copreședinte PNL, din partea fostului PDL. Această presiune a lui Blaga este foarte importantă deoarece se apropie alegerile parlamentare și foștii pedeliști trebuie să-și impună oamenii pe liste, precizează bn24.ro.

În plus, foștii pedeliști amenință cu blocarea acestor liste, dacă ele nu vor fi semnate și de un pedelist în locul lui Vasile Blaga.

„Articolul 160 din statut spune foarte clar ce se întâmplă, partidul din care provine co preşedintele trebuie să nominalizeze un alt copreşedinte. Există o situaţie legată de listele care trebuie depuse şi trebuie semnate de cei doi co-preşedinţi, aşa spune statutul”, a declarat europarlamentarul PDL Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *