Skip to content
Politică

Scandal în PNL S6. Mironescu, supărat că Florescu îi fură candidatura. Securitatea apare şi ea în peisaj EXCLUSIV

" "

Scandal în PNL Sector 6. Deputatul liberal Răzvan Mironescu este foc şi pară că Ştefan Florescu (un PSD-ist vopsit în independent) se zbate să facă blat cu PDL-iştii lui Vasile Blaga şi, astfel, să îi fure candidatura lui Mironescu la primăria sectorială.

Parlamentarul Răzvan Mironescu a fost vehiculat, până acum, drept PNL-istul cu cele mai mari şanse de a fi nominalizat să candideze la Primăria Sectorului 6. În prezent, însă, deputatul îşi vede poziţia ameninţată, după ce el însuşi a confirmat, luni, pentru PSnews.ro, că Blaga a negociat cu Clanul Sportivilor să îl susţină pe PSD-istul Ştefan Florescu în calitate de candidat la PS6.

" "
" "

CITEŞTE ŞI: Blaga bagă interlopi pe uşa PNL-ului. Negocieri aprige pentru susţinerea unui candidat de sector /EXCLUSIV SURSE

Confruntat cu informaţiile obţinute de PSnews.ro şi prezentate în materialul din linkul de mai sus, Răzvan Mironescu a răspuns afirmativ. Ba mai mult: PNL-istul a declarat că persoana care a negociat cu Vasile Blaga ar fi fost însuşi Ştefan Florescu.

„Da. Ce aţi scris voi în articol e corect. Eu nu am auzit că ar fi venit altcineva; am auzit că ar fi venit chiar el, Ştefan Florescu. Deci nu au fost interpuşi”, a afirmat Mironescu, adăugând că nu a fost contactat de nimeni din conducerea PNL în legătură cu acest subiect.

 

Totuşi, întrebat ce va face în acest context în care candidatura lui atârnă de un fir de aţă, Răzvan Mironescu s-a arătat neputincios în faţa şefilor din PNL.

„Eu ce pot să fac? Nu am de făcut altceva decât să-mi văd de treabă, până când se va lua decizia, într-un fel sau în altul. Adică, până una-alta, cel mai important lucru pe care-l avem cu toţii de făcut este să aşteptăm dimineaţa zilei de joi, să aflăm rezultatele sondajului care s-a făcut pe Bucureşti şi care se încheie astăzi (luni – n.r.). Asta e tot ce avem de făcut. În rest, îţi dai seama: partidul ia o decizie. Se votează sau nu se votează şi, dup-aia, în funcţie de decizie, vedem ce avem de făcut în continuare”, a punctat deputatul.

CITEŞTE ŞI: Tsunami în PNL Bucureşti: preşedinţi unici la sectoare. Unificarea vine cu nume sonore EXCLUSIV SURSE

Altă confirmare venită din partea lui Răzvan Mironescu s-a referit la informaţiile obţinute de PSnews.ro, privind noua conducere unică prefigurată pentru PNL Sector 6, în persoana lui Aleodor Frâncu, fost director al ROMATSA. Parlamentarul a menţionat că nu are vreo relaţie specială cu Frâncu.

„Da. Exact informaţia asta o am şi eu (că va fi preşedinte unic – n.r.). Nu am nicio părere deosebită – în sensul că îl cunosc, bineînţeles, dar l-am cunoscut aşa, după ce l-am întâlnit în diverse situaţii (în afara celor din partid). N-am interacţionat, nu ştiu ce capacităţi organizatorice are, ce are de gând să facă… Din câte ştiu, nu a mai condus altă filială. Şi, oricum, treaba cu schimbarea preşedintelui nu o vedem ca pe o problemă, fiindcă suntem… Nu că suntem de acord, dar nu ne împotrivim şi suntem dispuşi să continuăm să ne vedem cu toţii în această nouă variantă, în măsura – bineînţeles – în care voi fi menţinut ca şi candidat. Dacă nu voi fi menţinut ca şi candidat, vedem ce avem de făcut în continuare”, a spus Mironescu.

Punctul nevralgic al lui Aleodor Frâncu este că, în 2006, el însuşi a recunoscut că două informări „tehnice” au ajuns, fără voia lui, la Securitatea comunistă, conform zf.ro. Ulterior, CNSAS a stabilit că Frâncu nu a făcut poliţie politică, potrivit adevarul.ro.

Confruntat cu această situaţie şi întrebat cum intră cazul Frâncu în conflict cu Decalogul Integrităţii din PNL (sau, cel puţin, cu reputaţia fostului şef de la ROMATSA), Răzvan Mironescu a replicat: „Despre asta nu ştiu – acum aud pentru prima oară. Pe asta n-o ştiam. Vă daţi seama că acolo, în Decalog, este trecut un punct care spune că nu trebuie să fie avut funcţii pe vremea ailaltă sau să fi fost, în vreun fel, informator. Acuma, asta este valabil pentru candidaţi, dar se poate extinde – fără doar şi poate – şi asupra preşedinţilor (dacă e s-o luăm aşa), care, chiar dacă nu sunt candidaţi, totuşi trebuie să respecte şi ei – mă gândesc – aceste criterii de integritate, implicit, dacă vreţi. Dar, atâta timp cât domnul Frâncu nu are, oficial, calitatea de fost informator al Securităţii, nu văd o problemă. Asta este o problemă care ţine de Comisia de unificare. Adică, dacă Comisia de unificare îşi asumă această decizie, având aceste informaţii pe masă, vă daţi seama că noi nu putem să facem decât să luăm ca atare. E o întâlnire interimară, oricum, şi asta e tot. Adică e o numire interimară până în momentul când se vor face alegeri de sus în jos sau de jos în sus – să vedem cum se vor face”.

7 comentarii la “Scandal în PNL S6. Mironescu, supărat că Florescu îi fură candidatura. Securitatea apare şi ea în peisaj EXCLUSIV

  1. Pai bine bre, nea Mironescule, nu e Blaga jumatate de sef peste partidul dumitale, si implicit si peste maria ta ? Nu voi ati vrut alaturi de basisti ? Uite ca sunteti alaturi de ei ! La ce bun mai scheunati acum, cand va pun astia cizma pe grumaz ? Inteleg ca asta e naravul fostilor PDL-isti, sa mearga cu interlopii, dar naravul vostru, fosti PNL-isti, care este, sa mergeti pe mana PDL-istilor ? Pai atunci, ca sa citez un clasic in viata, liniste, ce dracu !

    1. ai grija desteptu-le si vezi bine materialul ca Mironescu nu pronunta cuvantul fraieri ci doar Oreste ca sa para ca e de la Mironescu, te grabesti fiind tu un adevarat fraier,

  2. Si mai vrei sa fii ales dl Mironescu,dupa ce ne-ai facut fraieri,pe noi cetatenii la tv cu gandul ca veti face ceva pentru sector, mare masoni ce sunteti!

  3. Cred si eu ca prefera un om care munceste cu suflet pentru acest sector!! Decat un mincinos/un plagiator/un furacios mai bine lipsa!!!! De cati ani este in acest sector nu a facut nimic si acum are pretentii!

  4. Acest Mironescu, nu merita nici macar sa il bagam in seama!!! Este un mare mincinos!!!! O alegere mai buna nu poate face nici un partid!!! Domnul Florescu este ca o gura de apa in desert!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *