Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Scandal în PSD Neamț după ce Arsene și-a pus prietenul candidat la primărie. Răzvan Cuc a dat cu subsemnatul la DNA

Facebook/DRPD Iași
" "

Împărțirea candidaturilor pentru alegerile locale s-a lăsat cu scandal în Piatra-Neamț, după ce Ionel Arsene, președintele PSD Neamț a ales să își susțină un vechi prieten la funcţia de primar al municipiului. Potrivit unui anunţ făcut, vineri, de organizaţia locală PSD, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc va candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ.

„Perioada în care am fost ministru al Transporturilor nu poate fi decât un avantaj. Am gestionat proiecte importante pentru ţară, am demonstrat că pot, iar acum a venit momentul să mă dedic unor proiecte pentru Piatra Neamţ. Ultimele luni le-am petrecut aproape exclusiv în Piatra Neamţ. Un oraş care cândva era recunoscut ca Perla Moldovei. Este şi acum o perlă, dar una neşlefuită. Oraşul a încetat să se dezvolte din lipsa de interes a autorităţilor locale. Într-o zi, însă, am zis: de ce să nu mă implic? Acesta este primul pas spre schimbare: implicarea”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

" "
" "

Acesta a adăugat că va face tandem cu Ionel Arsene, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

Voi face echipă cu actualul preşedintele al Consiliului Judeţean, Ionel Arsene. Împreună vom transforma Piatra Neamţ într-un oraş prosper, unde drepturile cetăţenilor vor fi respectate, un oraş dezvoltat, un oraş european, aşa cum merită această comunitate. (…) Am intrat în această cursă cu bună credinţă şi nu pentru a candida împotriva cuiva. Consider că munca în echipă este în beneficiul cetăţenilor. Aşa că voi candida pentru cetăţeni, pentru Piatra Neamţ. Îmi asum un mandat în care să începem să construim un oraş modern, prosper, cu locuri de muncă. Un oraş la care visăm cu toţii”, a mai spus Răzvan Cuc.

Desemnarea lui Răzvan Cuc drept candidat la Primăria Piatra-Neamţ a determinat-o pe senatoarea Emilia Arcan, preşedintă a organizaţiei de femei a PSD Neamţ, să demisioneze din partid. Aceasta a considerat nominalizarea lui Răzvan Cuc drept o jignire faţă de membrii PSD din Piatra-Neamţ. Astfel că, Emilia Arcan s-a înscris, în urmă cu două săptămâni, în PRO România, şi va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ.

Amintim că Răzvan Cuc este din Giurgiu şi a fost ales deputat, în 2016, pe listele filialei PSD Giurgiu. Cuc a fost indepartat in 2019 din organizatia PSD Giurgiu de Nicolae Badalau. Acesta s-a inscris la scurt timp in organizatia Piatra Neamt, iar seful acestei organizatii, Ionel Arsene, l-a sustinut pentru un nou mandat de ministru al Transporturilor.

Răzvan Cuc, la DNA în scandalul TAROM

În luna octombrie 2019, DNA s-a autosesizat în cazul acuzațiilor că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut fostei directoare Tarom, Mădălina Mezei, să rețină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură astfel încât parlamentarii să nu poată vota.

Mai exact, Mezei a spus că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista parlamentarilor care zburau cu avioanele TAROM, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă.

Amintim și de cazul în care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a închiriat şi a plătit, de mai multe ori în acest an, elicoptere folosite în deplasări de fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta a efectuat trei zboruri, pentru care CNAIR a plătit 115.000 de lei. Explicaţia lui: zborurile au fost făcute în interes de serviciu, „pentru români, nu pentru Cuc”.

Audiat în dosarul mitei de la PSD Arad

Numele fostului ministru al Transporturilor a apărut și în dosarul mitei de la PSD Arad, acesta fiind chemat la DNA pentru a da explicații în calitate de martor. Vă reamintim că, în 9 decembrie, procurorii DNA Timișoara au descins în mai multe locații din Arad și Timiș. Oamenii legii vizau politicieni și angajați ai DRDP Timișoara bănuiți de fapte de corupție. Printre locațiile percheziționate au fost sediul PSD Arad și sediul DRDP Timișoara.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019. În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”, au transmis în 9 decembrie procurorii DNA.

Mai mulți politicieni, dar și angajați și foști angajați ai DRDP Timișoara au fost duși la audieri, iar la finalul lor, opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore. A fost vorba despre Cristian Ispravnic – consilier județean PSD Arad și șeful DRDP Timișoara, Elisabeta Miuțescu – arădeancă angajată la DRDP Timișoara, Mirel Pascu – angajat DRDP Timișoara, Cristian Dima – angajat DRDP Timișoara, Mircea Lucaciu – membru PSD Arad și angajat DRDP Timișoara, Alin Băețan – angajat DRDP Timișoara, Cristian Horgea – soțul fostului prefect de Arad, Florentina Horogea și Anca Stoenescu – membru PSD Arad și fost inspector școlar general la ISJ Arad.

În 10 decembrie, cei opt au fost prezentați magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar magistrații de acolo au respins cererile de arestare făcute de DNA. Trei dintre persoanele implicate au fost însă plasate sub control judiciar pentru 60 de zile. Acestea sunt: Cristian Ispravnic – șeful DRDP Timișoara, Cristian Horgea – șef al Agenției de Control și Încasare Nădlac II și Elisabeta Miuțescu – angajată în cadrul Agenției de Control și Încasări Nădlac II.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *