Skip to content
Politică

Scandal în telecomunicații: un deputat PNL cere demisia șefului ANCOM. Legătura cu PSD

koolnews.gr

Este scandal în telecomunicații: un deputat al Partidului Național Liberal (PNL) solicită DEMISIA preșdintelui Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Adrian Diță.

Este vorba despre Pavel Popescu, vicelider de grup PNL din Camera Deputaților și secretarul Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din același for legislativ.

Parlamentarul îl acuză pe oficialul ANCOM de „un conflict de interese clasic” – mai precis, faptul că Diță ar proteja compania de telefonie mobilă Telekom, unde lucrase înainte să fie numit în fruntea autorității de reglementare.

„Principalele companii de telefonie din România (Telekom, Orange și Vodafone) aveau obligația de a oferi clienților o acoperire națională de cel puțin 98%, până la data de 5 aprilie 2017, conform unui contract semnat în 2012. ANCOM, instituția care trebuia să verifice dacă acest lucru s-a întâmplat, a refuzat să facă verificarea la termen, ceea ce reprezintă un prejudiciu adus consumatorilor români.

Avem un conflict de interese clasic! Diță refuză să ancheteze modul în care compania Telekom respectă legea, în condițiile în care această companie este chiar ultimul său angajator înainte de a ajunge la ANCOM. Așadar, ne întrebăm dacă domnul Diță îi reprezintă pe consumatorii români sau a rămas în continuare legat de interesele unei companii private”, atenționază deputatul Pavel Popescu, într-un comunicat trimis luni PSnews.ro.

Mai mult: Popescu subliniază că astfel sunt puse în pericol viețile unor oameni, prin lipsa semnalului la telefon în cazul unor urgențe medicale.

„Există comunități de români pentru care comunicațiile sunt extrem de importante și pot face diferența între viață și moarte. Există zone în Delta Dunării sau în anumite regiuni muntoase, unde nu există semnal la telefonia mobilă, iar acest lucru face ca acei oameni să fie singuri în cazul unei urgențe medicale”, exemplifică PNL-istul.

Pavel Popescu amintește că președintele ANCOM, Adrian Diță, a fost numit în funcție de către PSD, iar acum majoritatea socialistă PSD-ALDE a eliminat Președinția din procesul de numire a președintelui ANCOM.

Singura modalitate prin care instituția poate recâștiga încrederea românilor este aceea de a reveni la vechea formulă legislativă, astfel încât numirea să fie avizată de Președinție.

În loc să fie interesați de bunul mers al ANCOM, pesediștii se gândesc doar la noi și noi modalități prin care să preia controlul total asupra instituțiilor majore din statul român. Un exemplu clar în acest sens este chiar domnul Diță, care a înlăturat din funcții, în mod ilegal, mai multe persoane care nu aveau carnet de pesedist. Adrian Diță a prejudiciat astfel instituția cu 1,5 milioane de lei, sumă pe care statul trebuie să o plătească către cinci angajați concediați ilegal.

O astfel de conducere nu poate rămâne în funcție. De aceea, solicit majorității parlamentare și premierului Tudose să-i retragă sprijinul domnului Diță, care și-a dovedit deja și incompetența și reaua-credință. Demisia, Diță!” mai scrie Pavel Popescu în comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *