Skip to content
Sport

Scandal în tenis: Nadal îl acuză pe Kyrgios de lipsă de respect

Rafael Nadal a fost învins, miercuri, de Nick Kyrgios, în optimile de finală ale turneului de la Acapulco, iar spaniolul l-a acuzat după meci pe adversarul australian de lipsă de respect, pentru modul în care s-a comportat pe teren.

„Este un jucător cu un imens talent, poate câştiga turnee de garnd slam sau se poate lupta pentru locul I ATP. Dar are o lipsă de respect faţă de public, faţă de adversar şi faţă de el însuşi. Nu cred că e un tip rău, dar are o lipsă de respect faţă de public şi faţă de adversar”, a declarat Nadal, informează News.ro.

" "

Kyrgios a jucat slab în primul set, apoi a lăsat impresia că vrea să se retragă de pe teren şi a cerut un time-out medical.

„Mă simt rău… Dacă mă retrag, media o să explodeze… o să fiu huiduit. O să încerc să mai joc vreo două ghemuri”, ar fi spus Kyrgios, în primul set, potrivit publicaţiei abc.net.au.

Australianul a primit un avertisment pentru înjurături şi pentru că le spunea spectatorilor să facă linişte. În tie-break-ul decisivului, Kyrgios s-a plâns că Nadal întârzie prea mult să servească, apoi s-a bucurat ostentativ când a câştigat partida.

Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP şi cap de serie numărul 1, a fost învins, miercuri, cu scorul de 3-6, 7-6 (2), 7-6 (6), de australianul Nick Kyrgios, locul 72 ATP, în optimile de finală ale turneului de 500 de puncte de la Acapulco.

Nadal a conds cu 6-3 în tie-break-ul decisivului, dar Kyrgios a câştigat cinci puncte la rând şi s-a calificat în sferturi după un meci care a durat trei ore şi trei minute.

În faza următoare, australianul va da piept cu elveţianul Stan Wawrinka, locul 42 ATP. În 2015, la Rogers Cup, Kyrgios l-a jignit pe Wawrinka, cu o remarcă vulgară făcută în timpul meciului, legată de prietena elveţianului, jucătoarea croată de tenis Donna Vekici.

În urma acestui incident, australianul s-a ales cu o suspendare de 28 de zile.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *