Skip to content
Politică

Scandal în turism: agenţie exclusă din ANAT după ce şi-ar fi ţepuit clienţii

Scandal în turism: o agenţie a fost exclusă din Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) după ce şi-ar fi ţepuit clienţii.

Astfel, ANAT a exclus agenția de turism Genius Travel, acuzând-o că ar fi adus prejudicii morale asociației, prejudicii de imagine agențiilor de turism membre și nemembre, precum şi prejudicii materiale turiștilor care au cumpărat vacanțe de la Genius Travel, dar nu le pot efectua, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat citat de agenţia menţionată, ANAT a cerut explicații reprezentanților Genius Travel încă de pe 12 august, când mai mulți turiști au contactat asociația, în urma mesajului primit de la agenție prin care își anunța starea de insolvență. ANAT a îndrumat turiștii să își verifice rezervările, chiar și după ce sâmbătă agenția a declarat clienților ei și asociației că a depășit situația critică.

Plângerile au continuat și în data de 16 august, când Genius Travel a repetat anunțul referitor la deschiderea procedurii de insolvență, de data aceasta pe 19 august.

ANAT menţionează că urmărește atent evoluția situației (pentru a informa turiștii ce au de făcut pentru obținerea despăgubirilor legale), apreciind că situația actuală îndreptățește asociația să ceară încă o dată revizuirea cadrului legal referitor la garantarea sumelor achitate de turiști. Nu în ultimul rând, ANAT menţionează că va avansa cât de curând un proiect de act normativ pentru înființarea unui fond privat de garantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *