Skip to content
Politică

Scandal în UDMR: un baron local merge în campanie cu mașinile STATULUI / FOTO

cugetliber.ro

Scandal în Uniunea Democrată Maghiară din România: un baron local al UDMR merge în actuala campanie electorală cu mașinile STATULUI.

Preşedintele Cosiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a venit, duminică, la Ploieşti, cu autovehiculele CJ-ului şi însoţit de mai mulţi consilieri judeţeni, printre care un candidat la alegerile din 11 decembrie. Tamás a prezentat, într-o conferinţă de presă, programul politic al UDMR pentru scrutinul parlamentar. Întrebat dacă i se pare normal să folosească maşinile CJ în campania electorală, politicianul a spus că a participat la o acţiune „culturală şi bisericească”, scrie News.ro.

Şeful CJ Covasna a susţinut, duminică după-amiază, la sediul Bisericii Reformate din Ploieşti, o conferinţă de presă alături de consilierul judeţean din Covasna Tibor-István Váncza, care candidează la alegerile parlamentare pe listele UDMR din judeţul Prahova.

Conform invitaţiei la conferinţă care a fost transmisă presei şi este semnată de Biroul de presă al UDMR, tema conferinţei de presă a fost ”prezentarea programului politic al UDMR pentru alegerile parlamentare”.

Cei doi politicieni maghiari au venit la Ploieşti cu două autovehicule, respectiv un autoturism şi o autoutilitară cu mai multe locuri, care aparţin Consiliului Judeţean Covasna, fapt confirmat de către şeful instituţiei.

Întrebat dacă i se pare normal să folosească maşinile şi bugetul Consiliului Judeţean pentru o acţiune de campanie electorală, Tamás a spus că se află la Ploieşti în calitate de preşedinte al CJ Covasna şi că a participat la o acţiune ”culturală şi bisericească”, iar în paralel a fost prezent şi la conferinţa de presă în cadrul căreia consilierul judeţean Tibor-István Váncza a prezentat priorităţile politice ale UDMR pentru alegerile parlamentare.

„Am venit ca şi preşedinte al Consiliului Judeţean”, a spus Tamás Sándor.

Totodată, întrebat dacă este vorba despre o acţiune oficială organizată de CJ Covasna, Tamás a răspuns negativ, precizând că este vorba despre o acţiune organizată de Biserica Reformată.

„În paralel am fost şi la această conferinţă de presă. (…) Avem un program cu diferite comunităţi din diferite judeţe, conform legislaţiei în vigoare”, a adăugat acesta, spunând că este însoţit la Ploieşti de trei consilieri judeţeni.

Întrebat, de asemenea, ce legătură are bugetul judeţului Covasna cu un astfel de program, Sándor Tamás a spus: ”Consiliul Judeţean are un program cu diferite judeţe şi diferite comunităţi din acele judeţe. Program cultural şi în acest program cultural intră şi acele programe cu bisericile din alte judeţe”.

UDMR are candidaţi în judeţul Prahova, unde la alegerile parlamentare din 2012 a obţinut peste 400 de voturi pentru Camera Deputaţilor şi peste 600 de voturi pentru Senat. Consilierul judeţean din Covasna Tibor-István Váncza se află pe primul loc pe lista de candidaţi din Prahova a UDMR.

Vedeți AICI galeria foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *