Scandal în USR: Fostul viceprimar al Capitalei, exclus din partid. Motivul: l-a criticat pe Vlad Voiculescu

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Un nou scandal de amploare în USR. Fostul viceprimar al Capitalei, Horia Tomescu, exclus din USR după ce l-a criticat pe Vlad Voiculescu pentru că a promovat-o pe Oana Sivache, fosta șefă a spitalelor urmărită penal de DNA.

Amintim că, anul trecut, în septembrie, Vlad Voiculescu, președinte al USR București, își mazilea cel mai important om din Primăria Capitalei, pe Horia Tomescu. Acesta din urmă deținea funcția de viceprimar, cu atribuții foarte importante, având în portofoliu, printre altele, cele 19 spitale administrate de PMB, sau Administrația Lacuri Parcuri (ALPAB).

Cu toate acestea, Horia Tomescu a fost înlăturat în urma unor neînțelegeri cu Vlad Voiculescu, deși viceprimarul de atunci anunța că demisionează din motive personale. Mărul discordiei ar fi fost numirea Oanei Sivache la conducerea Administrației Spitalelor, în locul lui Cristian Plută, decizie cu care Tomescu nu ar fi fost de acord.

„Dacă ești tare în Tinder primești loc în consiliul de administrație”

 

Recent, președintele USR București, Vlad Voiculescu, a stârnit un scandal imens între USR și PMP după ce a impus-o pe șefa de la spitalele administrate de PMB, Oana Sivache, membru în consiliul de administrație al companiei de parking. Potrivit informațiilor Antena 3 CNN, decizia ar fi fost luată pe persoană fizică, fără să se supună la vot în biroul municipal al USR și fărp nicio discuție cu cei de la PMP care considerau că locul în CA al companiei de parking le aparține.

Reacțiile publice din interiorul USR nu au întârziat să apară. Fostul viceprimar al Capitalei, Horia Tomescu, considerat în trecut omul lui Voiculescu, însă dat astăzi afară din partid, l-a atacat direct pe președintele USR București pentru decizia luată.

„Din nou un scăndăluț în filiala noastră. Cică dacă ești tare în Tinder primești loc în consiliul de administrație la compania municipală. După STB, de data asta Parking. Nulitățile vor promova întotdeauna obediența, niciodată reforme, politici publice coerente sau alte vrăjeli. Când liderii partidului meu vor realiza asta, va încetini hemoragia de membri și simpatizanți”, a scris Tomescu, pe Facebook.

Membrii USR spun că nu înțeleg sub nicio formă mișcarea lui Vlad Voiculescu și care este legătura lui cu Sivache pentru că sacrificarea lui Tomescu ar fi fost legată tot de protecția șefei spitalelor în momentul în care a început să aibă probleme cu DNA-ul. Oana Sivache se află în continuare sub control judiciar fiind anchetată într-un dosar pentru luare de mită.

Decizia lui Voiculescu este una cu atât mai ciudată, dat fiind faptul că Oana Sivache nu are cei 7 ani minim obligatorii într-o funcție de conducere, așa cum prevede legea și este foarte posibil ca cei din AMPIP să refuze numirea ei în funcție.

Sediile partidului pline de afișe anti-Vlad Voiculescu

 

A fost lansată și o campanie anti-Voiculescu și Sivache la sediile USR din București. Au fost lipite afișe care îl afișau pe Vlad Voiculescu, liderul filialei din Capitală, numit „groparul USR București”.

„Stop numirilor din pix”, „Corpuția ucide”, „Vlad Voiculescu, groparul USR București” sunt doar câteva dintre mesajele afișate pe sediile USR din Capitală.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: