Skip to content
Politică

Scandal în USR: se cere DEMISIA lui Dan Barna după scorul rușinos de la prezidențiale

psnews.ro

Scandal imens în partidul lui Dan Barna, după eșecul catastrofal de la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, când prezidențiabilul USR s-a clasat pe locul 3, cu un scor cu 10 procente sub scorul partidului, obținut la alegerile europarlamentare.

Se cere DEMISIA liderului USR

Potrivit surselor, în ședința de comitet politic de luni deputații Tudor Benga și Cosette Chichirău au cerut demisia președintelui Dan Barna, dar și a lui Ionuț Moșteanu și Cătălin Drulă, care au coordonat campania electorală, ca urmare a rezultatului obținut duminică. În replică, potrivit surselor, Dan Barna ar fi precizat că își pune mandatul pe masă și va cere vot online pentru ca toți membri USR să decidă sau nu dacă va mai rămâne în fruntea formațiunii.

O altă temă discutată în comitetul politic de luni a fost o posibilă fuziune a USR cu PLUS, formațiunea condusă de Dacian Cioloș, dar o posibilă decizie pe această temă a fost amânată pentru ședința de vineri a alianței.

Explicații halucinante după eșecul de la prezidențiale

Preşedintele USR, Dan Barna, spune că nu se aştepta la rezultatul pe care l-a obţinut la scrutinul de duminică, el spunând că au existat ”un elan şi un entuziasm venit şi pe baza rezultatului de la europarlamentare, pe care l-am supraapreciat”. Barna susţine că rezultatul este o ”dezamăgire reală”, dar că nu are ”foarte multe lucruri” de reproşat nici lui, nici colegilor săi.

El spune că mesajul său nu a reuşit să ajungă ”la suficienţi oameni”, dar că peste tot unde a ajuns în campanie a reuşit să-i convingă pe oameni.

”E clar că nu am reuşit să ajung la suficienţi oameni cu acest mesaj, să-i conving, paradoxul este că peste tot unde am ajuns în campanie (…) am convins, oamenii spuneau că ne susţin e clar că am ajuns la prea puţini”, a mai afirmat Barna.

Acesta a arătat că ”există o suprapunere foarte mare” între electoratul său şi cel al lui Klaus Iohannis, iar oamenii nu au mai avut de ales între cele două alterative bine şi rău.

Întrebat dacă şi-a supraestimat şansele, candidatul USR-PLUS a răspuns: ”Rezultatul arată că da”, arătând că acest rezultat este ”o dezamăgire reală”, dar că nu îşi reproşează foarte multe lucruri şi nu le reproşează nici colegilor săi.

Rezultatul acesta de ieri dezamăgeşte foarte mult exact componenta aceea activă şi vie a societăţii care ar vrea să avem o Românie mai pe muncă, mai pe fără corupţie, o Românie care să facă reforme. Acest electorat a fost dezamăgit, dar mesajul pe care-l dau acuma este de a nu pierde speranţa, de a venit la vot în turul doi”, a mai declarat Dan Barna.

În ceea ce priveşte demisia, Dan Barna spune că nu renunţă la funcţie.

”Nu îmi dau demisia pentru că aş fi un politican aş dacă aş face asta. Alianţa a avut succes în fiecare demers până acum. E pentru prima dată când e un pas înapoi. Dac aş fi genul acela de politician care la prima dificultate zice vă mulţumesc, eu am încercat pleca acasă vă doresc succes ar fi ca şi cum mi-aş bate joc de 1.400.000 de oameni care mi-au acordat încrederea”, a mai afirmat liderul USR.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, luni, rezultate parțiale oficiale, după numărarea a voturilor din 99,9% din secții, că actualul președinte Klaus Iohannis a obținut 37,49% din voturi, iar Viorica Dăncilă 22,69%. Dan Barna este pe locul al treilea, cu 14,7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *