Scandal în USR din cauza lui Voiculescu: „Dacă ești tare în Tinder primești loc în consiliul de administrație”

Vlad Voiculescu, sursa: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele USR București, Vlad Voiculescu, a stârnit un scandal imens între USR și PMP după ce a impus-o pe șefa de la spitalele administrate de PMB, Oana Sivache, membru în consiliul de administrație al companiei de parking. Decizia sa ar putea dinamita majoritatea pe care se baza Nicușor Dan pentru un nou mandat.

Potrivit informațiilor Antena 3 CNN, decizia ar fi fost luată pe persoană fizică, fără să se supună la vot în biroul municipal al USR și fărp nicio discuție cu cei de la PMP care considerau că locul în CA al companiei de parking le aparține. Numirea lui Sivache a fost făcută de liberali, care dețin majoritate în CA-ul companiei.

Reacțiile publice din interiorul USR nu au întârziat să apară. Chiar fostul viceprimar al Capitalei, Horia Tomescu, considerat în trecut omul lui Voiculescu, l-a atacat direct pe președintele USR București pentru decizia luată.

„Din nou un scăndăluț în filiala noastră. Cică dacă ești tare în Tinder primești loc în consiliul de administrație la compania municipală. După STB, de data asta Parking. Nulitățile vor promova întotdeauna obediența, niciodată reforme, politici publice coerente sau alte vrăjeli. Când liderii partidului meu vor realiza asta, va încetini hemoragia de membri și simpatizanți”, a scris Tomescu, pe Facebook.

Membrii USR spun că nu înțeleg sub nicio formă mișcarea lui Vlad Voiculescu și care este legătura lui cu Sivache pentru că sacrificarea lui Tomescu ar fi fost legată tot de protecția șefei spitalelor în momentul în care a început să aibă probleme cu DNA-ul. Oana Sivache se află în continuare sub control judiciar fiind anchetată într-un dosar pentru luare de mită.

Decizia lui Voiculescu este una cu atât mai ciudată, dat fiind faptul că Oana Sivache nu are cei 7 ani minim obligatorii într-o funcție de conducere, așa cum prevede legea și este foarte posibil ca cei din AMPIP să refuze numirea ei în funcție.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: