Skip to content
Politică

Scandal într-un liceu din Brașov. De ce este acuzat un profesor

Mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă” Braşov se plâng de faptul că profesorul lor de chimie îi jigneşte şi-i loveşte.

Astfel, copiii cer desfacerea contractului de muncă al profesorului, care lucrează de peste 40 de ani în învăţământ. Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă în acest caz, potrivit romaniatv.net.

 

Mai mulţi elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă” au susţinut că profesorul de chimie, Nicolae Souca, îi înjură, îi loveşte sau îi pune să facă flotări dacă nu ştiu lecţia.

„Domnul profesor Souca ne vorbeşte foarte urât, face glume jignitoare, ne pedepseşte şi umileşte fizic în momentul în care nu ştim lecţia”, susţinea o elevă de la clasa a X-a B.

Reprezentanţii elevilor cer desfacerea contractului de muncă a acestui cadru didactic şi sancţionarea conducerii şcolii pentru „neimplicarea în ceea ce priveşte solicitările verbale repetate ale elevilor şi părinţilor”.

„Este a treia oară în acest an şcolar când intervin în medierea acestui conflict din cadrul Colegiului «Racoviţă». Sunt profund dezamăgit de lipsa de promptitudine a direcţiunii în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor întâmpinate de elevi şi indignat că un astfel de cadru didactic se consideră a fi un mentor, un dascăl, un formator de viitori cetăţeni responsabili”, a spus Vlad Ştefan, vicepreşedinte Consiliului Naţional al Elevilor .

Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis o anchetă în acest caz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *