Scandal între Colegiul Medicilor și Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru un document. Se aduc acuzații grave de lipsă de comunicare.
Scandal între Colegiul Medicilor și Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru un document. Se aduc acuzații grave de lipsă de comunicare.
De3 fapt, Colegiul Medicilor reclamă că pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost postat în transparenţă decizională, fără să existe un dialog sau o negociere cu reprezentanţii medicilor, un document referitor la prelungirea contractelor pentru primul trimestru al anului 2025 pe toate domeniile de asistenţă medicală.
Scandal între Colegiul Medicilor și Casa de Sănătate pe un document. Ce acuzații se fac?
”Pe site-ul www.cnas.ro (platforma oficială a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – CNAS) se află postat, de la sfârşitul săptămânii trecute, în transparenţă decizională, un document care nu a fost negociat cu reprezentanţii
Colegiului Medicilor din România (CMR) în ceea ce priveşte prelungirea contractelor pentru trimestrul I al anului 2025 pe toate domeniile de asistenţă medicală.
Documentul nu a luat în considerare nici intervenţiile reprezentanţilor CMR din grupurile de lucru asupra modificărilor CoCa şi Norme şi nici asupra finanţării. Colegiul Medicilor din România îşi exprimă îngrijorarea referitor la menţinerea pentru primul trimestru al anului 2025 a valorii punctelor pentru medicina
din ambulatoriul de specialitate şi medicina primară, în contradicţie cu situaţia economico-socială actuală, cu previziunile financiare şi, mai ales, cu discuţiile anterior avute cu CNAS pe finanţare”, preczează reprezentanţii Colegiului Medicilor într-un comuncat.
Referitor la propunerea CNAS de eliminare a regularizării la 11 luni, reprezentanţii CMR solicită reintroducerea mecanismului de regularizare, aşa cum a fost în contractul din 2023, doar astfel sumele alocate asistenţei ambulatorii de specialitate şi asistenţei medicale primare vor putea fi utilizate integral în aceste sectoare de asistenţă medicală.
”În acest moment, din cauza implementării sistemului de facturare electronic nu se mai poate observa şi cuantifica numărul de consultaţii totale efectuate, medicii realizând astfel un număr important de servicii medicale pro-bono”, susţiine Colegiul.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News