Skip to content
" "
Politică

Scandal între tehnocrați. Ministrul Educației îi sapă groapa lui Petre Tobă: Dacă nu-și dă demisia… 

" "

Premierul Dacian Cioloș riscă să rămână fără ministrul de Interne, Petre Tobă, care este acuzat de plagiat. Mircea Dumitru, ministrul Educației, a precizat că actualul șef al MAI trebuie să-și dea demisia dacă se va dovedi că a plagiat în lucrarea de doctorat.

Întrebat dacă Tobă trebuie demis în cazul în care va primi un verdict de plagiat de la CNATDCU, Mircea Dumitru a răspuns prompt: „Absolut”.

De asemenea, ministrul Educației a avertizat că este dispus să se retragă din Guvern dacă ministrul Tobă nu va fi demis imediat ce se va dovedi că a plagiat.

„Sunt convins că împărtășește această opinie. N-am avut o discuție despre acest lucru în mod direct, pentru că nu s-a pus această problemă atunci când mi-a oferit portofoliul, însă eu însumi am ridicat chestiunea și am spus că sunt foarte neliniștit, că sunt într-o poziție inconfortabilă să accept o astfel de poziție, foarte onorantă de altfel, atunci când există aceste suspiciuni foarte bine argumentate și credibile – cel puțin din ce am văzut în presă. Dar, dacă se dovedește că este vorba de plagiat, în măsura în care nu vor fi luate măsuri administrative și politice, eu mă retrag din acest guvern. Fără niciun fel de rezervă, i-am comunicat asta și d-lui prim-ministru Cioloș”, a declarat Dumitru pentru revista22.ro.

 

" "
" "

1 comentariu la “Scandal între tehnocrați. Ministrul Educației îi sapă groapa lui Petre Tobă: Dacă nu-și dă demisia… 

  1. Inca un ,,justitziar” in guvernul de tehnoc…atzi ! Nu el trebuie sa faca ordine ci ORGANELE STATULUI ! Deci este inca un idiot cu functzie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *