Skip to content
Economie Societate

Scandal la ANAF! Ionuț Mișa, dat afară de la Direcția Marilor Contribuabili: Cine îi ia locul

Inquam Photos / George Călin
Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF are, începând de azi, o nouă conducere, în persoana Laurei-Nicoleta Nasta, care îl va înlocui pe Ionuț Mișa în funcția de director general, scrie Capital.

Laura-Nicoleta Nasta este detașată la Direcția Mari Contribuabili pe o perioadă de maximum 6 luni, fiind până acum șef administrație adjunct – colectare persoane juridice la Administrația sector 1 a finanțelor publice, în cadrul Direcției generale regionale a finanțelor publice București .

Scandalul dintre Mișa și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a fost pentru multe luni pe prima pagina a ziarelor. Teodorovici s-a luptat din răsputeri să scape de Mișa de la conducerea ANAF, reușind doar după ce a fost supus unui lung șir de ironii publice, de către cel din urmă.

Se pare că Mișa nu mai are susținerea premierului Dăncilă, dar nici a altor factori influenți din PSD, ne-au informat sursele noastre. Conform acelorași surse, Ionuț Mișa va rămâne în structura ANAF, mutat temporar pe o altă poziție.

Cum a pornit scandalul Mișa – Teodorovici

Teodorovici a fost întrebat, marţi, după întâlnirea cu primarii, de ce l-a îndepărtat pe Mişa şi din această funcţie.

”Mişa a fost schimbat acum din această funcţie din acelaşi motiv pentru care a fost schimbat de la şefia ANAF”, a afirmat ministrul.

La începutul anului, revocarea lui Mişa de la ANAF a fost argumentată de Teodororovici prin faptul că Fiscul trebuie ”să îşi schimbe radical mentalitatea” şi să eficientizeze colectarea în special a TVA.

Între cei doi a existat un schimb de replici anul trecut, după ce Teodorovici l-a înlocuit pe Mişa în funcţia de ministru al Finanţelor. Actualul ministru al Finanţelor l-a criticat, anul trecut, pe fostul şef al ANAF de modul în care a gestionat recuperarea unui imobil şi a unor sume de bani în cazul casei din Sibiu pierdută în instanţă, în 2015, de către familia preşedintelui Klaus Iohannis.

viewscnt

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *