Skip to content
Politică

Scandal la audierea miniştrilor. Corlăţean: Plecarea muncitorilor români în Germania a fost comandă politică?

Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorii PSD, pe de o parte, şi doi miniştri ai Guvernului Orban, Violeta Alexandru şi Bogdan Aurescu, au avut schimburi dure de replici în timpul audierii de la comisiile reunite de muncă şi afaceri externe din Senat, punctul de plecare fiind plecarea muncitorilor sezonieri în Germania.

Senatorul Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt al PSD, a avut mai multe dispute verbale cu senatoarea Florina Presadă (USR) şi Alina Gorghiu (PNL), înainte de a pune întrebările, cerându-le celor două să fie mai „relaxate” şi să nu-l mai întrerupă, în momentul în care reprezentantele celor două partide au atras atenţia că timp de aproape două ore au pus întrebări doar cei de la PSD. Apoi, deşi nu avea legătură cu subiectul, Romaşcanu i-a cerut ministrului de Externe să spună dacă are date despre încercarea lui Marcel Ciolacu de a vinde „Ardealul maghiarilor”.

Aurescu a refuzat să răspundă. La rândul său, Titus Corlăţean, senator al PSD, a lansat ipoteza că plecarea muncitorilor sezonieri în Germania ar fi o comandă politică de la Berlin. „Ni se spune că a fost convorbire între un consilier al cancelarului federal şi domnul premier Orban. A fost comandă politică?”, a punctat Corlăţean.

Nu mai insinuaţi că au plecat fraudulos. Nu s-a întâmplat acest lucru. Oamenii aveau contract, deci o bază legală, fiind protecţie atât de partea română, ci şi de partea germană”, a  subliniat Violeta Alexandru, potrivit Adevarul.

Întrebaţi PSD de ce nu a existat un memorandum în minister în anii interiori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *