Scandal la Bacalaureat 2024. Subiectele au apărut, din nou, înainte de sfârșitul probei

Sursă foto: Facebook

Scandal de proporții la Bacalaureat 2024! Subiectele la proba scrisă de Limba și literatura română au apărut pe internet imediat după începerea probei.

Subiectele de la Română apărute în spațiul online ar fi fost fotografiate și trimise pe internet dintr-un centru de examen din Gorj. În documentele ce par a fi fost fotografiate cu o camera de corp, pe care cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, apar subiectele cu watermark „Gorj – 2783”, anunță edupedu. Inspectoratul școlar a declanșat o anchetă în acest caz, potrivit reprezentanților instituției.

Nu se știe, deocamdată, cine este vinovat de scurgearea de informații.

În acest moment  s-a deschis o anchetă, iar vinovatul urmează să fie depistat cu ajutorul sistemului de supraveghere video și audio amplasat în sălile de examen.

Bacalaureat 2024. Subiectele la Limba română

La primul subiect au primit un text la prima vedere din Gabriel DImiseanu „În vizită la Tudor Arghezi” din vol. „Amintiri și portrete”.

La Subiectul III de la profil real candidații au de făcut un eseu de 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate. Acestea sunt două la număr: „Moara cu Noroc” și „Alexandru Lăpușneanul”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: