Skip to content
Societate

Scandal la Budapesta! Legea sclaviei a scos lumea în stradă: Manifestanţii au încercat să intre în sediul televiziunii publice

Protestele de duminică de la Budapesta împotriva aşa-numitei „legi a sclaviei” au degenerat în violenţe în cursul nopţii când mai mulţi manifestanţi au încercat să pătrundă în sediul televiziunii de stat MTVA.

Ciocnirile dintre protestatari şi poliţie au izbucnit când mai mulţi manifestanţi s-au deplasat la sediul televiziunii de stat MTVA şi au încercat să pătrundă în clădire, potrivit postului ATV Hungary, citat de Agerpres.

În înregistrările de la faţa locului se poate vedea cum forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva mulţimii în timpul confruntării, potrivit digi24.

Potrivit agenţiei ungare de presă MTI, în mulţimea ajunsă la televiziune s-au aflat mai mulţi politicieni din opoziţie, care au cerut ca solicitările lor să fie citite la MTVA.

Unii parlamentari de opoziţie au primit permisiunea de a intra în clădire, sub escorta poliţiei.
Potrivit variantei în limba engleză a site-ului de ştiri independent Index.hu, parlamentarii nu au fost lăsaţi totuşi să îşi citească solicitările în direct, fiind întâmpinaţi de paznicii televiziunii.

Printre solicitările protestatarilor, citite anterior în timpul manifestaţiei, se numără renunţarea la ‘legea sclaviei’, independenţa sistemului judiciar, aderarea Ungariei la Parchetul European şi independenţa mass-media publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *