Skip to content
Coronavirus

Scandal la Cluj: 2.000 de oameni înghesuiți la aeroport, în plină pandemie. Primarul Emil Boc, PRIMA reacție

Inquam Photos / George Călin

Aproximativ 2000 de oameni se înghesuiau, joi, la prânz, în parcarea din fața aeroportului din Cluj, și se pregăteau  să plece în Germania la munci agricole sezoniere.

Din imagini rezultă că oamenii nu respectă nici o regulă de distanțare socială și puțini poartă măști de protecție.

DETALII AICI: 2000 de oameni s-au înghesuit în parcarea din fața Aeroportului din Cluj să plece la muncă în Germania – VIDEO

Contactat de PSnews.ro, primarul Emil Boc a precizat că reprezentații Aeroportului Cluj trebuie să gestioneze această situație și tot ei trebuie să dea răspunsuri. „Sunt oameni care au venit din afara Clujului și au fost adunați pe Aeroportul Cluj de către firmele de specialitate care au contractat avioane să îi ducă în străinătate”, spune acesta.

„Doar Aeroportul Cluj chestionează această situație. Noi nu avem informații cu privire la acest incident. Este o relație directă între Aeroport și transportatorii, firmele care organizează cursele aeriene. Primăria Municipiului nu a fost implicată sub nicio formă. Pe oameni îi aduc la Aeroport firmele care i-au recrutat și tot acestea pun la dispoziție zborurile. Aeroportul Cluj trebuie să gestioneze această situație și tot ei trebuie să dea răspunsuri. Sunt oameni care au venit din afara Clujului și au fost adunați pe Aeroportul Cluj de către firmele de specialitate care au contractat avioane să îi ducă în străinătate”, a declarat primarul Emil Boc.

Inquam Photos / Raul Stef

Directorului Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat că oamenii au fost aduși de dimineață cu mai multe autocare și lăsați în parcarea din fața aeroportului, care ar fi administrată de Consiliul Județean, nu de aeroport.

De cealaltă parte, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudan, a susținut că firma de recutare care a adus muncitorii pe Aeroportul din Cluj va fi anchetată.

„Organizarea sosirii persoanelor la Aeroportul din Cluj aparține unui operator privat, o firmă de recrutare, care va fi anchetată pentru modul în care a gestionat acest lucru. Situația a fost gestionată prost, oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele la Cluj în cursul dimineții în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze de la ora 13 până la ora la 21. Când ajung atâția oameni odată nu se mai poate respecta distanțarea socială. Au fost luate măsuri de intrare controlată în aerogară, problema e în exterior. Oamenii au venit în autocare împreună, în avion vor merge tot împreună”, a spus Abrudean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *