Skip to content
Politică

Scandal la CSM în cazul judecătoarei Camelia Bogdan. Ce s-a întâmplat

Scandal la CSM în cazul judecătoarei Camelia Bogdan. Ce s-a întâmplat?

CSM a respins cererea de apararea a reputaţiei Cameliei Bogdan după ce magistratul le-a cerut mai multor membri ai CSM să se abţină la judecarea uneia dintre cererile sale de apărare a reputaţiei.

Solicitarea a fost formulată în 2015, atunci când mai mulţi jurnalişti ai trustului INTACT au adus acuzaţii grave la adresa ei care i-au afectat activitatea profesională.

Spiritele s-au aprins după ce Bogdan a spus despre colegii săi că s-ar afla în incompatibilitate şi nu ar putea fi obiectivi.

Judectoarea i-a nominalizat pe Marius Tudose, Alexandru Şerban, Adrian Bordea, Norel Popescu şi Corina Dumitrescu, dar şi pe judecătoarea Monalisa Neagoe, care anunţase deja că se abţine de la judecarea cauzei.

„Eu vă dau posibilitatea să apreciaţi cu privire la imparţialitatea dumneavoastră, deoarece nu doresc să formulez cereri de recuzare, dar, dacă totuşi se consideră că atitudinea mea este abuzivă, (…) o să facem eventual şi cererile de recuzare. Dar o să dau posibilitatea colegilor mei să aprecieze cu privire la imparţialitatea dumnealor”, a spus Bogdan, potrivit b1.ro.

Afirmaţiile făcute în susţinerea solicitărilor sale au provocat reacţii din partea membrilor CSM vizaţi, unii respingându-le ca nefondate, iar alţii au părăsit sala în care se desfăşura şedinţa CSM. Cel mai vocal a fost judectorul Norel Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *