Skip to content
Politică

Scandal la cuțite în Covasna: Șeful OPC, acuzat de rasism extremist

www.spoilertv.com
" "

Între șeful Consiliul Județean Covasna, Tamas Sandor, și cel al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Mircea Diacon se declanșează din nou un mare scandal.

Mărul discordiei dintre cei doi a fost evenimentul cu micii de la Kaufland Odorheiu Secuiesc, care a dat startul unor acuzații dure, conform covasnamedia.ro

" "

Tamas Sandor a afirmat marți, în contextul unei conferințe de presă, că șeful OPC, Mircea Diaconu amenință că ar „tăia cu drujba piciorul la fiecare ungur”, expresie care a stârnit reacția etnicului maghiar.

„Ei fac abuz de ani de zile. Nu cunoașterea limbii române e singura problemă. Problema este și că de ani de zile acționează cu dublă măsură. Eu știu cât este greu de probat ceea ce vă spun, dar știu că într-adevăr se fac controale în regiuni românești, dar acolo «se mulţumesc» cu un avertisment scris, în schimb, la proprietari de firmă de naționalitate maghiară, se mai pronunță și în felul următor – și citez: «eu aș tăia cu drujba piciorul la fiecare ungur dacă aș putea». Știu că este greu să probez. Nici nu îmi vine să cred că este adevărat. (…) Eu aș vrea să nu fie adevărat și, dacă nu este, atunci retrag ceea ce am spus”, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna.

Acuzațiile nu s-au oprit aici, iar Tamas Sandor a ținut să precizeze că toate aceste se întâmplă pentru că statul român le sprijină.

„Cea mai mare problemă știți care este? Că ceea ce se petrece în Ținutul Secuiesc este cu sprijinul statului român. Pentru că unii de la Protecția Consumatorilor se comportă cum se comportau acum 100 de ani cei de la Ku Klux Klan. Ei fac diferență între maghiari și români, cum se făcea între albi și negri. Asta e problema.

Acest domn de la OPC în județul Covasna (ref. la comisarul șef, Mircea Diacon – n.red.) nu numai că a fost incompetent și nedemn pentru a activa în rândul Poliției Locale din Sfântu Gheorghe, dar este promovat de statul român într-o funcție așa de importantă, iar el se comportă mojic. (…) A venit cu o pungă de 50 de bani dintr-un alt județ și acum parcă România ar fi doar țara lui. Nu este țara lui. România este a Constituției și a cetățenilor români, indiferent de naționalitate. Țara asta nu este numai a românilor. Țara asta este și țara mea. Eu sunt cetățean român de naționalitate maghiară. Nu este numai a românilor de genul directorului de la OPC, care cultivă ură și instigă împotriva unei comunități”, adaudă Tamas Sandor, președintele UDMR Covasna.

Răspunsul comisarului-șef al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, Mircea Diaconu a fost că aceste acuzații nu au nicio bază și că nu sunt bine-informate, iar că intenția etnicului maghiar este de fapt să-l destăinuie din funcție pe șeful OPC Covasna .

Cred că domnul Tamás e dus cu capul. Să îmi dea textul sau să îmi aducă doi martori că eu aș fi afirmat vreodată așa ceva. El se comportă acum ca un tânăr la pubertate. Ca președinte de Consiliu Județean poți să faci niște afirmații de copil de 14 ani? Ce să mai comentez? E de cascadorii râsului”, replică Mircea Diaconu.

Domnul Tamás a făcut presiuni politice să fiu destituit din funcție din prima zi în care am dat examen și am devenit șef la Covasna. Colegii mei nu au dat nicio amendă înainte să vin eu la Primăria municipiului Sfântu Gheorghe și nu au avut curaj să meargă la Consiliul Județean să dea amenzi la societățile comerciale pe care le are Consiliul Județean. (…) Sunt primul din județul Covasna care am închis o unitate. (…) Am dat jos inscripțiile SIC de pe taxiuri. Domnul Tamás s-a inflamat. Am «interzis» Gustul Secuiesc pentru că am găsit salamuri expirate cu acel gust secuiesc. (…) Dacă în județul Covasna dai o amendă oricât de mică, este rasism, discriminare. Am avut la CNCD două plângeri penale și le-am câștigat pe amândouă. Am câștigat un proces penal cu un individ care m-a lovit. (…) Dacă domnul Tamás are o altă unitate de măsură pentru organele de control și eu nu o cunosc, atunci să fie sănătos. (…) Am ajuns subiect de discuție până la Camera Deputaților în comisia de minorități pe motiv că fac abuz. Am cerut și acolo exemple. Pentru că, dacă dau amendă, ăla nu e abuz. Procesul-verbal se poate contesta în instanță”, a adăugat șeful Protecției Consumatorilor din județul Covasna

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *