Skip to content
Politică

Scandal la un hotel de pe litoralul românesc. Presa israeliană, acuzații grave de discriminare

Romanian Business Diges

Acuzații grave de discriminare planează asupra unui complex de lux de pe litoralul românesc. Mai exact, este vorba despre Hotelul Phoenicia din stațiunea Mamaia, recent inaugurat în prezența lui Liviu Dragnea și a premierului Mihai Tudose.

Astfel, se pare că mai mulți turiști israelieni se plâng, în cadrul unui articol de pe Israel Hayom, o publicație pro Netanyahu, ce apare și în ediție printată, că au fost obligați să poarte o brățară colorată pe care scria că sunt din Israel.

„Turiștii israelieni care vizitează stațiunea Mamaia, considerată una dintre cele mai fierbinți noi destinații  de pe litoralul Mării Negre, sunt identificați ca fiind israelieni prin brățările purpurii pe care trebuie să le poarte după cazarea la hotel. 

Arik Kogan, unul dintre turiștii israelieni care a sosit recent în stațiune a declarat pentru Israel Hayom că a observat că în primele zile, aparent toată lumea a fost capabilă să-l recunoască drept israelian. Oamenii i-au vorbit în ebraică și i-au cunoscut țara de origine în doar câteva secunde după întâlnirea cu el. 

După trei zile și-a dat seama că răspunsul se afla în brățările purpurii pe care hotelul Phoenicia le-a cerut israelienilor să le poarte”, se arată în articolul citat.

Mai mult, potrivit celor declarate de Kogan publicației, se pare că israelienii sunt singurii care au un astfel de marcaj ce atestă țara lor de origine.

„Nici unul dintre ceilalți turiști din alte țări nu primește astfel de brățări. Pur și simplu nu este bine. Cred că acest lucru amintește de steaua lui David”, a spus el, referindu-se la steaua galbenă pe care evreii au fost forțați să o poarte sub conducerea nazistă înainte și în timpul celui de-al doilea război mondial, informează Dcnews.ro

Kogan s-a plâns ulterior Ministerului Afacerilor Externe, care a răspuns: „Este bizar că israelienii sunt marcați cu o brățară purpurie, care amintește foarte mult de Steaua lui David pe îmbrăcămintea evreilor din timpul celui de-al doilea război mondial „

Kogan a încercat să obțină un răspuns de la hotel, care a indicat drept responsabilă compania de turism Kanfei Meshek, furnizorul care organizează vacanța în hotel. Compania a emis de asemenea un răspuns:

„Nu avem nimic de-a face cu această chestiune ce ține de politica internă a hotelului și, cu siguranță, nu am cerut hotelului să marcheze faptul că oaspeții sunt israelieni”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *