Skip to content
Politică

SCANDAL la ”Marie Curie”: medicii amenință cu DEMISIA

sanador

Un scandal de amploare a izbucnit la Spitalul „Marie Curie”.

Mai exact, medicii din Sectia de Ortopedie a Spitalului „Marie Curie” au adresat conducerii spitalului si Comisiei de etica o petitie in care spun ca refuza orice colaborare cu Gheorghe Burnei, doctorul caruia instanta i-a dat din nou dreptul de a lucra in sistemul medical de stat, astfel incat ar putea reveni in unitatea medicala.

„Profesorul Burnei a condus discretionar Sectia de Ortopedie, toate resursele umane si materiale de care dispunea sectia erau folosite aproape in exclusivitate pentru propriii pacienti, ceilalti medici neprimind spatiu in programul operator, acces la materiale si aparatura. 

Orice incercare de a pune in discutie tehnicile chirurgicale ‘inovative’ si ‘premierele mondiale’ sfarsea intr-o avalansa de injurii din partea domnului prof. dr. Gheorghe Burnei, fara niciun fel de argumentatie medicala”, mai relateaza medicii Sectiei de Ortopedie, care afirma ca, dupa arestarea medicului, situatia s-a deblocat, existand liste de asteptare pentru interventii, un program previzibil al blocului operator, fiind facute operatii de performanta, iar durata de spitalizare a scazut considerabil.

Medicii nu vor sa fie asociati cu Burnei si cu activitatea acestuia si avertizeaza ca vor recurge la toate mijloacele legale: „mutarea in alte sectii, greva, suspendarea contractului de munca si chiar demisia”, sustin semnatarii documentului adresat conducerii Spitalului Marie Curie.

Scrisoarea este semnata inclusiv de medicii rezidenti ai Sectiei de Ortopedie de la Spitalul „Marie Curie”, potrivit Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *