Scandal la Parlamentul European. Viktor Orban nu vrea să facă parte din același grup politic cu AUR

Viktor Orban
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul ungar Viktor Orban a exclus posibilitatea ca partidul său, Fidesz, să facă parte din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European, din cauza integrării recent a partidului AUR, relatează Agerpres.

AUR, care mai nou face parte din grupul condus de partidul Frații Italiei al premierului italian Giorgia Meloni, a fost catalogat de către Orban ca fiind „antimaghiar”.

Premierul Ungariei s-a întâlnit luni, la Roma, cu omologul său italian Giorgia Meloni, în cadrul unui mini-turneu care a cuprins de asemenea reprezentanți de la Paris și Berlin.

Întâlnirea a avut loc înainte de summitul UE, care va fi important în ceea ce privește posturile de conducere din UE în urma alegerilor europene din această lună.

Până acum, Meloni și Orban au avut relații bune, fiind de aceeași părere în ceea ce privește aspecte precum combaterea imigraţiei ilegale şi a scăderii ratei natalităţii şi stabilirea unor limite în ceea ce priveşte suveranitatea comună a UE.

În momentul de față, partidul Fidesz al lui Orban nu face parte dintr-un grup european. Acesta s-a retras din Partidul Popular European (PPE), de centru-dreapta, în urmă cu doi ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: